Fem Circ! Fem Cultura!

PARC DEL FÒRUM DE BARCELONA
Moll de la Vela, 2 08930 Sant Adrià del Besós
Telf. (+34) 93 356 09 31 •info@apcc.cat

ombra
Ets a: Portada > Agenda

Agenda

<< Altres APCC

Curs "Història del Circ" - Cicle de Formació de Formadors

Companyia:
APCC
Inici:
11 d'octubre de 2014
Final:
12 d'octubre de 2014
Adreça:
La Central del Circ Parc del Fòrum
Lloc:
Barcelona
Preu:
50
Descompte:
40€ socis APCC

Adreçat a
Formadors de circ, artistes, historiadors, curiosos i apassionats del circ
 

Objectius
El curs es proposa com una introducció tant a la història del circ com a la metodologia de la investigació històrica.
L’objectiu és proporcionar unes bases de coneixements del passat de les arts circenses per afavorir la comprensió del seu present i la creació del seu futur.
D’altra banda es volen donar eines perquè de manera autònoma els participants puguin seguir investigant.
Per això es presentaran diversos recursos: centres de documentació d’arts circenses, universitats i grups de recerca sobre el circ.

Professors
Caroline Hodak de L’Epine, historiadora de circ. Doctorat a l’Escola d’Estudis Superiors en Ciències Socials (EHEES). Tesi: “Des del teatre eqüestre al circ. Una empresa eminentment nacional”. Ha ensenyat a l’universitat de Paris I-Panthéon La Sorbonne, a l’EHESS, a l’UiM i ensenya Història del Circ a l’Escola Nacional de les Arts del Circ de Rosny-sous-Bois. Ha publicat llibres i articles d’història del circ. Forma part del CCCirque, col•lectiu format per historiadors, sociòlegs, antropòlegs etc. que treballa al desenvolupament i la difusió d’estudis sobre el circ.

Elena Zanzu és artista, formadora i investigadora de circ. Titular del diploma de Formadora a l’Escola Nacional de Circ de Montreal i d’un Màster de recerca a la Universitat de Bolonya, és autora de la tesi “El trapezi ballant. Històries de circ a l’aire”. Col • labora puntualment a projectes d’investigació sobre el circ i es membre del CCCirque, col • lectiu format per historiadors,
sociòlegs, antropòlegs etc. que treballa al desenvolupament i la difusió d’estudis sobre el circ.

Jordi Jané és escriptor, periodista i crític de circ. Des de 1976 publica crònica i crítica de circ en diaris i revistes especialitzades. Imparteix Teoria, Història i Dramatúrgia circenses a l’Institut del Teatre i altres centres docents. Autor
d’una desena de llibres sobre arts escèniques (biografia, teoria i assaig). Redactor d’entrades de circ, il•lusionisme, titelles i music-hall en diverses enciclopèdies. Comissari d’exposicions i responsable de programacions circenses en diversos centres culturals.

Contiguts
1. D’on venim?
Recorregut de la historia internacional del circ, on coneixerem les varies formes en que s’ha desenvolupat el circ en diferents moments històrics i països.
2. Monografies:
El circ català i espanyol.
Cap a una història de les disciplines circenses (trapezi)
3. Exercicis pràctics


.................................................................................................................................................
Programa del cicle de Formació de Formadors AQUÍ

Dades pràctiques
Dates i horaris
Dissabte 11 d’octubre: de 10h a 13h i de 14h a 17h.
Diumenge 12 d’octubre: de 10 a 13h i de 14h a 17h. Durada: 12 hores

A La Central del Circ - Fàbrica de Creació de Circ de Barcelona Parc del Fòrum de Barcelona

Preu
*Socis APCC: 40€ No socis: 50€
(*) Aquesta tarifa s’aplicarà també a alumnes de Formació de Circ Social de l’Ateneu Popular 9 Barris, als membres d’altres associacions de circ de l’estat espanyol que treballen en xarxa amb l’APCC, socis de l’AGT i alumnes membres de les escoles associades a l’ACET.
Els diners només es retornaran en cas d’anul.lació del curs. Cal un mínim de 10 inscrits per poder fer el curs.
 

Inscripcions
Formulari d’inscripció AQUÍ
La inscripció només serà vàlida un cop facis la inscripció online i facis el pagament, o bé en efectiu a l’oficina de l’APCC a La Central del Circ, o
bé per ingrés bancari Cajamar-APCC: 3058 0553 28 2720005661 i ens enviïs a apcc@apcc.cat el comprovant, indicant el teu nom i el curs al qual t’inscrius.

Data límit d’inscripció 26 de setembre (sempre que hi hagi places disponibles)
 

Enllaços relacionats