Fem Circ! Fem Cultura!

PARC DEL FÒRUM DE BARCELONA
Moll de la Vela, 2 08930 Sant Adrià del Besós
Telf. (+34) 93 356 09 31 •info@apcc.cat

ombra
Ets a: Portada > Agenda

Agenda

<< Altres Espectacle

Dia Mundial del Circ a Vilanova i la Geltrú

Companyia:
Escola de Circ Saltibamqui
Inici:
22 d'abril de 2017 - 20:00h
Final:
22 d'abril de 2017 - 21:00h
Adreça:
Plaça de la Vila
Lloc:
Vilanova i la Geltrú

Us adjuntem la crida que fan des de l'Escola de Circ Saltimbanqui de Vilanova i la Geltrú de cara al Dia Mundial del Circ:

Vilanovins i Vilanovines, veïns i veïnes de les comarques properes, artistes, companyies, estudiants, gest@rs, entitats, col·lectius, programd@rs, amics i aficionats al Circ. Necessitem veure'ns les cares !!!

Ús convoquem el 22 d'Abril a les 20h, Espectacle de Circ a càrrec de l'Escola de Circ Saltimbanqui i concentració en suport al Dia Mundial del Circ. Lectura del Manifest reivindicatiu,
Volem Circ a la nostra vila !!!

Porteu un nas de pallassso i malabars, monocicles, vestuari de circ...


Estimats i estimades Saltimbanquis, aquest any el Dia Mundial del Circ a Vilanova i la Geltrú serà diferent. Per nosaltres és un dia de celebració, un dia de festa de Circ, però també, de reivindicació, de lluita per dignificar la nostra professió, per explicar la nostra realitat, per reclamar a les administracions el reconeixement que mereixem i el suport a l'activitat circense catalana que no tenim.

L'Escola de Circ Saltimbanqui porta realitzant la celebració del DMC des de l'any 2014, portant la màgia del circ als carrers de la nostra ciutat per compartir i gaudir d'una jornada envoltats de circ, convertint Vilanova i la Geltrú en la capital catalana del circ durant l'any 2016. Una celebració que compta amb milers de visitants i públic, desenes de companyies i artistes de circ, aporta vida, cultura i economia a la nostra vila.
No volem seguir mantenint una celebració precària, amb una programació on els artistes, companyies, organització i/o participants, no són remunerats i la seva retribució és "A la Gorra" o totalment voluntària i sense cap suport.

En diverses reunions, des de la nostra constitució com Entitat/Escola de Circ (2012), no hem aconseguit la implicació de la Regidoria de Cultura, de cap regidoria, ni de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú. Ni cedint un espai per l'Escola de Circ, ni recolzant el DMC, ni tenint-nos presents en projectes culturals com el suport a creació o bé després de l'augment de la dotació econòmica per a Cultura en aquest any 2017.

Tenim un ajuntament que ha deixat morir tots els projectes circenses que han nascut en el seu territori, des del Teatre Circ Apol·lo, el Festival de Circ Trapezi fins al centre de creació i residència per companyies de circ "La Vela", a més de prohibir actuar al Circ Històric Raluy recentment i avui dia sembla que també volen enterrar el Dia Mundial del Circ. Això que parlem d'una ciutat declarada "Amiga del Circ".

Sense cap suport però amb força, l'Escola de Circ Saltimbanqui, continua treballant per formar a futurs artistes i companyies de Circ, per vetllar i lluitar, perquè no volem que el Circ desaparegui de Vilanova i la Geltrú.

El Circ és igual o més exigent que el Teatre, la Dansa i la Música, amb el mateix valor però no el mateix reconeixement institucional. Les nostres realitats no són les mateixes, som un sector amb un llarg historial de lluita, així que una vegada més, alcem les nostres veus, un cop més i els que calguin, el Circ és part de la Cultura, el Circ està viu !!!

Lleguir el Manifest del DMC 17 de l'Escola de Circ Saltimbanqui.
 

Enllaços relacionats