Fem Circ! Fem Cultura!

PARC DEL FÒRUM DE BARCELONA
Moll de la Vela, 2 08930 Sant Adrià del Besós
Telf. (+34) 93 356 09 31 •info@apcc.cat

ombra
Ets a: Portada > Agenda

Agenda

<< Altres Fires i Festivals

Trapezi Reus: 16a edició de La Fira del Circ de Catalunya

Companyia:
Diversos artistes
Inici:
17 de maig de 2012
Final:
20 de maig de 2012
Adreça:
Diversos escenaris
Lloc:
Reus
Preu:
Diversos preus

La programació de Trapezi - Fira del Circ de Catalunya, omplirà els carrers de la ciutat de Reus entre els pròxims 17 i 20 de maig. L'aposta per la creació de nous corrents i tendències amb la convivència de llenguatges de les altres arts escèniques, i una presència important d espectacles d origen català, marca la programació que ha presentat el nou director artístic de la fira, Jordi Gaspar.

Algunes novetats
Per la 16a edició d aquesta Fira, l'ambició artística és, una vegada més, el punt de partida. És per això que Trapezi continua apostant per fer un espectacle inaugural de creació pròpia, una peça exclusiva per la ciutat de Reus, pensada per donar el tret de sortida d'aquesta fira. Enguany s ha confiat en la mítica companyia de Los Galindos, de Marcel Escolano i Bet Garrell, per la seva llarga i dilatada experiència contrastada, tan en espectacles de creació pròpia com en direccions d altres propostes, com per exemple, l espectacle d inaguració de la Fira de Tàrrega de l any anterior, que va deixar enlluernat tan al públic com a la premsa. Los Galindos, porten a terme un treball d investigació i recerca d un estil propi on la tècnica de circ està al servei del joc dramàtic. La vitalitat i generositat de les seves propostes ha connectat sempre amb un públic de totes les edats i cultures.

Com a aspecte novedós d aquesta edició, s ha creat una convocatòria conjuntament amb La Central del Circ, que gestiona l'APCC. La Central és un centre creat i gestionat per l associació de professionals del circ de Catalunya que ofereix un espai de trobada per l assaig i creació de circ. La proposta és d oferir un acompanyament professional a una peça seleccionada, oferint espai d assaig i assessorament tècnic, de gestió i de direcció, i que culminarà en l exhibició d aquest muntatge dins el marc d una de les perles característiques de Trapezi, el cabaret de La Palma. Per aquesta edició 2012 la companyia que es podrà veure a Trapezi és Capgirades, un duet format a l escola La Tarumba de Perú, que oferiran l espectacle Tu i jo som tres.

Pel que fa a La Palma, hi ha alguna novetat, ja que s ha pensat de donar-li un valor afegit buscant un director-coordinador que pugui donar un segell propi a aquest espai durant el festival. Per estrenar aquesta nova fórmula s ha pensat amb Johnny Torres, un artista de circ consolidat i amb una extensa trajectòria, que l any passat va ser una de les coproduccions de Trapezi amb el seu espectacle Circ Teatre Modern i que ha estat en la programació estable del Mercat de les Flors.

La Fira continuarà apostant per les coproduccions de circ que es podran veure en els teatres. La companyia Atempo, que va ser una de les revelacions de l'edició de Trapezi 2010, oferirà la seva nova creació Aprendre, començar a perdre. És un espectacle multidisciplinar, modern i innovador en què es podrà veure corda fluixa, roda Cyr, perxa xinesa i trapezi volant.

Com a propostes destacables, hi ha els dos espectacles del Parc Sant Jordi, Circ Ombelico i Boat. Circ ombelico és un muntatge dins un camió d època com a escena, i Boat, és una gran instal·lació, que és un llit elàstic muntat com si fos una xarxa de trapezi volant, en què l artista compagina els salts acrobàtics amb la tècnica de funambulisme, sobre d una corda que passa per sobre l estructura.

També tindrem la oportunitat de veure l 'Stephane Drouards, tan a l 'espectacle d'inauguració com amb el seu solo de cascades al trapezi mini-volant. Un número que
ha estat a grans cabarets i gales de tot el món.

Com a innovacions especials i destacables, es podrà veure el Circ Pànic, que ha reinventat la perxa xinesa donant-li un moviment de 360º en horitzontal i 180º en vertical. També els Pessic de circ, amb l espectacle Sidecar, que ha acoblat una perxa xinesa a un sidecar que fa servir en moviment, i la companyia portuguesa Erva Daninha que fan un treball de manipulació i malabars amb totxos.