Fem Circ! Fem Cultura!

PARC DEL FÒRUM DE BARCELONA
Moll de la Vela, 2 08930 Sant Adrià del Besós
Telf. (+34) 93 356 09 31 •info@apcc.cat

ombra
Ets a: Portada > Agenda

Agenda

<< Altres Espectacle

Falaise de Cia Baró d'Evel al Grec Festival

Companyia:
Baró d'Evel
Inici:
28 de juliol de 2020
Final:
30 de juliol de 2020
Adreça:
Teatre Lliure Montjuic
Lloc:
Barcelona
Preu:
25€

Segona part d'un díptic inaugurat l'any passat amb Là, aquest treball ens ofereix una nova mostra d'un circ poètic i pausat on la presència dels animals és un element essencial. Tornen a explorar les oposicions, però també el treball de grup.

Tant les representacions de Là en el marc del Grec 2018 Festival de Barcelona com el retorn del muntatge al Teatre Lliure de Gràcia durant la passada temporada van haver de penjar el cartell d'"exhaurides les localitats", de tan ràpidament com va córrer el boca-orella sobre una companyia formada per la francesa Camille Decourtye i el català Blaï Mateu Trias, però també per uns animals que són part essencial en la poètica dels seus muntatges. A Là era un corb i, aquest cop, seran un cavall i alguns coloms, a més d'uns quants col·laboradors, bona part acròbates, que comparteixen l'escenari amb la parella titular. Falaise (penya-segat o precipici en francès) és, efectivament, la segona part d'un díptic que naixia amb la idea d'explorar les oposicions, els contrastos, entre un blanc i un negre que tenyien les plomes de l'au però que també s'escampaven a poc a poc per tot el muntatge. Aquests mateixos colors, el blanc i el negre, tornen a tenyir l'escenari i els vestits dels intèrprets, uns artistes que protagonitzen una mena de ritual o cerimònia en moviment que troba la seva força en la unitat d'un grup impulsat per una mateixa energia. Treballen i dansen plegats i a l'uníson sense renunciar, però, a les seves personalitats particulars i prenent cadascun els seus propis riscos. Tot passa en un espai a diferents nivells que permet que els artistes evolucionin, pugin, baixin, caiguin o llisquin mentre el cavall i els ocells es mouen lliurement per l'escena.

Una producció de Baro d’evel.

Coproduït amb el Grec 2019 festival de Barcelona, Teatre Lliure de Barcelona, Théâtre Garonne, scène européenne, Malraux scène nationale Chambéry Savoie, ThéâtredelaCité – CDN Toulouse Occitanie, Pronomade(s) en Haute-Garonne, CNAR, L’Archipel, scène nationale de Perpignan, MC93 – Maison de la Culture de Seine-Saint-Denis, CIRCa, Pôle National Cirque, Auch Gers Occitanie, Le Grand T, théâtre de Loire-Atlantique, le Parvis, scène nationale Tarbes-Pyrénées, Les Halles de Schaerbeek - Bruxelles, L’Estive, scène nationale de Foix et de l’Ariège, le cirque Jules Verne, pôle nationalcirque, Amiens, La scène nationale d’Albi dans le cadre du soutien du FONDOC, Bonlieu, scène nationale d’Annecy, La Comunidad de Madrid (Teatros del Canal), Le domaine d’O (Montpellier 3M), Houdremont, scène conventionnée de la Courneuve, 2 Pôles Cirque en Normandie / La Brèche à Cherbourg – Cirque-Théâtre d’Elbeuf.

La companyia ha realitzat residències a Le Théâtre Garonne, scène européenne;, Les Pronomade(s) en Haute-Garonne CNAR; CIRCa; PNC; Auch Gers Occitanie; ThéâtredelaCité – CDN Toulouse Occitanie; Le Théâtre de Lorient; La Brèche; PNC de Cherbourg; L’Avant-Scène Cognac.

Aquest espectacle ha rebut ajudes a la creació de la DGCA, Ministère de la culture et de la communication, de la Generalitat de Catalunya, l'Institut Català de les Empreses Culturals, el Conseil Départemental de la Haute-Garonne i la ciutat de Tolosa.

Aquest espectacle es beneficia del projecte de cooperació transfronterera PYRENART, en el marc del programa Interreg V-A Espagne-France-Andorre POCTEFA 2014-2020 – Fons Europeus de Desenvolupament Regional (FEDER).

La companyia Baró d'evel manté un concert amb el Ministère de la culture et de la communication – Direction Régionale des Affaires Culturelles d’Occitanie / Pyrénées – Méditerranée et la Région Occitanie / Pyrénées – Méditerranée. Amb el de la Generalitat de Catalunya, Institut Català de les Empreses Culturals per al desenvolupament dels projectes 2018-2020.

Espectacle recomanat per a espectadors i espectadores a partir de 10 anys.
 

Enllaços relacionats