Fem Circ! Fem Cultura!

PARC DEL FÒRUM DE BARCELONA
Moll de la Vela, 2 08930 Sant Adrià del Besós
Telf. (+34) 93 356 09 31 •info@apcc.cat

ombra
Ets a: Portada > Agenda

Agenda

<< Altres Espectacle

Estat d'Emergència (Producció Nacional de Circ) al Grec Festival

Companyia:
Producció Nacional de Circ
Inici:
28 de juliol de 2020
Final:
30 de juliol de 2020
Adreça:
Mercat de les Flors
Lloc:
Barcelona
Preu:
15€


Quines són les vivències dels i de les joves artistes de circ que viuen en un món complex a punt del col·lapse? I com les transmeten al públic? Hi mira de respondre, a còpia d’acrobàcies i d’altres tècniques, la primera Producció Nacional de Circ, parcialment creada durant el confinament a causa de la Covid-19.

El desembre del 2019, el Departament de Cultura de la Generalitat i l’Associació de Professionals del Circ de Catalunya (APCC) van acordar un Pla d’impuls del circ de Catalunya que estava destinat a potenciar l’activitat d’aquest sector de les arts escèniques i que havia d’incloure onze mesures que es desplegarien fins al 2021. Una d’aquestes mesures va ser la creació d’aquesta primera Producció Nacional de Circ que s’estrena al Grec 2020 Festival de Barcelona i que després girarà per una quinzena d’escenaris públics catalans. La dirigeixen artistes de circ amb una llarga trajectòria internacional i amb una proposta que va ser triada en concurs públic. L’espectacle està protagonitzat per un seguit d’artistes emergents escollits per la seva excel·lència acrobàtica i les seves habilitats interdisciplinàries. Mostren el seu talent en diverses tècniques de circ a la pista, sí, però a la vegada expliquen als espectadors i espectadores com viuen, en un món en el qual s’han d’enfrontar al col·lapse ecològic, a l’auge del feixisme o a la crisi de l’habitatge. Una escenografia minimalista i funcional i un ús del vídeo que conviu amb el circ i en complementa el llenguatge són la base d’un espectacle que vol endinsar-se d’alguna manera en els camins del circ documental i que pren com a referències estètiques muntatges teatrals que, com els de Milo Rau, parteixen de la realitat mateixa.

Ha imaginat i dirigit aquesta primera Producció Nacional de Circ Joan Ramon Graell, un expert portador d'aeris que s’ha format a l’Escola Superior de les Arts del Circ de Bèlgica (ESAC) i que, entre moltes altres produccions, ha treballat a Rodó i Invisibles (totes dues del Circ d’Hivern de l’Ateneu Popular 9 Barris), i a Homeland, dirigit per Roberto Oliván. A més, ha col·laborat amb companyies com Circ Cric, Cirque Hirsute o Los2Play i té una llarga experiència en el camp del circ social i cooperatiu.

Una coproducció del Grec 2020 Festival de Barcelona i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Amb el suport de La Vela de l'Estruch de l'Ajuntament de Sabadell i la complicitat dels grans equipaments escènics municipals de Catalunya.

 

Fitxa artística

Direcció: Joan Ramon Graell, amb l'ajudantia de Joan Arqué i Spela Vodeb Autoria: Creació col·lectiva Dramatúrgia: Joan Arqué Moviment: Špela Vodeb Interpretació: Maria Palma Borràs, Lara Renard García, Carlos Francos Peré, Gabriel Salaün Rivalland, Júlia Clarà Badosa, Raimon Mató Rabassedas, Bruno Toso del Valle Espai escènic i disseny de la il·luminació: Adrià Pinar Disseny del vídeo: Julià Rocha Pujol Fotografies i suport en la comunicació: Marta Garcia Cardellach Vestuari: Rosa Lugo Fàbregas So: Xavier Janué Miret Producció executiva: Col·lectiu La Persiana  Cap de producció: Téntol / Clara Matas Cap tècnic: Rat Serra
 

Enllaços relacionats