Fem Circ! Fem Cultura!

PARC DEL FÒRUM DE BARCELONA
Moll de la Vela, 2 08930 Sant Adrià del Besós
Telf. (+34) 93 356 09 31 •info@apcc.cat

ombra
Ets a: Portada > Agenda

Agenda

<< Altres Espectacle

Peix d'Hotel iocandi al CC Sarrià

Companyia:
Hotel iocandi
Inici:
29 de maig de 2021 - 12:00h
Final:
29 de maig de 2021 - 13:00h
Adreça:
CC Sarrià
Lloc:
Barcelona

El peix petit que neda a contracorrent. I el gran que neda a favor de les onades. El peix, l’oceà, la canya, l’ham, la llinya, l’esquer... la peixera. Un peix que es mossega la cua, encara que no en tingui, i que no presumeix de ganyes, encara que les tingui ben grosses. Un peix que s’enfila en una escala i fa equilibris per no caure a un mar de vegades tranquil i d’altres, mogut; un mar que desborda poesia i destil·la un humor absurd que, de tan negre, sembla blanc i que per ser blanc ens pareix negre.

Peix, el segon espectacle d’Hotel Iocandi parla amb veu de mallorquí en una tarda d’hivern, quan els turistes només habiten la memòria i han abandonat l’illa deixant un paisatge buit, com el d’un aparador l’últim dia de la temporada de rebaixes. Peix parla del turisme i de com pot arribar a destrossar el paisatge i de com ha engolit la identitat de tota una illa com un tauró gran que devora el peixet perdut en la immensitat de les aigües. Però també parla de les nostres profunditats, de les aigües calmes que alguns dies ens habiten i que, a voltes, es fan onades que podrien engolir-nos per després escopir-nos en una platja qualsevol que poc té a veure amb la de cap paradís.

Peix és un espectacle que des de l’absurd, la poesia, l’humor i el gest cavalca sobre una escala acrobàtica. Peix és un estrany animal amb ànima de pallasso, cor d’aventurer i cos d’equilibrista que s’enfila a una escala per baixar fins a trobar la perla amagada al fons de l’oceà més profund.

LA CRÍTICA HA ESCRIT

“El treball interpretatiu és honest i s’ha cuinat a foc molt lent, un luxe que permet gaudir del privilegi d’un espectacle carregat de capes i que transita des de l’emoció més profunda fins a la incertesa o el despropòsit més còmic.” JORDI BORDES RECOMANA.CAT

Peix és un espectacle per a tots els públics que, a banda d’una gran bellesa, conté un encertat discurs polític. Un espectacle de carrer combatiu i poètic, que no deixa indiferent, però tampoc no esdevé un míting.” GEMMA MORALEDA SOMNISDETEATRE.COM

FITXA ARTÍSTICA

Idea, creació i interpretació: Tomeu Amer. Mirada externa: Ada Vilaró. Acompanyament artístic: Griselda Juncà. Composició musical i assessorament sonor: Sasha Agranov. Disseny i construcció escenografia: Tomeu Amer. Constructor pista: Ulrich Weigel

Hotel iocandi

Tomeu Amer i Griselda Juncà es van trobar ja fa quasi una dècada a Barcelona i van decidir obrir un hotel, Hotel Iocandi, una companyia de ritme pausat i sense pressa que vol arribar lluny, però camina pas a pas. D’aquella trobada va néixer Esquerdes, que va créixer quan s’hi va sumar la cantant Joana Gomila,  va ser estrenat l’any 2015 i va aconseguir triomfar en els premis Zirkolika.

Peix és el segon espectacle d’Hotel Iocandi i es va estrenar a la Fira de Tàrrega 2019, on va ser guardonat amb el Premi Moritz 2019 que es concedeix a través de la votació entre tots els professionals acreditats.

Enllaços relacionats