Fem Circ! Fem Cultura!

PARC DEL FÒRUM DE BARCELONA
Moll de la Vela, 2 08930 Sant Adrià del Besós
Telf. (+34) 93 356 09 31 •info@apcc.cat

ombra
Ets a: Portada > Agenda

Agenda

<< Altres Formació

Cursos d'agost a l'Escola de Clown

Companyia:
Escola de Clown de Barcelona,
Inici:
1 d'agost de 2012
Final:
31 d'agost de 2012
Adreça:
Romanyà de L'Empordà, 17773 Girona,
Lloc:
Cal Clown,
Preu:
Diferents preus
Descompte:
Consultar a info@escoladeclown.eu

Escola de Clown de Barcelona,
Cal Clown, Romanyà de L'Empordà, 17773 Girona,

Encara queden algunes places pel curs d´un mes d´agost!!!!!!!!!!! Aprofita aquesta única oportunitat de passar un estiu inoblidable en el que aprendràs moltíssim i gaudiràs encara més, i enmig d'un fantàstic paisatge.

Curs de Clown Professional d’Un Mes (Agost)
del 6 d’Agost al 2 de Setmebre
Curs de 150 hores, 6 dies a la setmana.
Arribada: el 5 d’Agost a les 20h a l´estació de tren de Figueres
Cost total (inclou classes, allotjament i tots els menjars):
1.300€ (1.000€ - si ja has fet un curs d’un mes amb nosaltres)
Aquest curs ofereix una formació àmplia que va des de el re-coneixement del nostre plaer de jugar, de viure, que és el motor del Clown, fins a la creació de material Clown amb un espectacle conjunt final. Treballarem tots els passos requerits en el procés Clown: l´apertura, el goig, la humilitat, la llibertat, la bogeria, el ridícul, el desequilibri, l´estatus, la generositat, el buit, la intel.ligència i tipus de intel.ligència o de tonteria, el compartir i entregar al públic, l’efecte mirall, la relació amb els altres clowns (solos/dúos/trios/ensembles), i amb el públic, l'admiració, la honestedat, el punt fixe, la sorpresa, l'energia, el fracàs i l'èxit… Com parla un Clown? Com vesteix un Clown? Com pensa un Clown? Formes de crear un número Clown: des de la improvisació o des de un guió, amb text o sense, tradicional o contemporani, amb música o sense, amb objectes o sense. Quina és la diferència entre actuar per a nens i per adults, i al carrer i en un teatre? Com aprofitar qui som i què sabem fer per crear un número. Les regles de l'humor. El Clown i altres disciplines (la música, la dansa, el circ, la màgia, etc. segons els interessos de l'alumne), i estudis teòrics (història, anàlisi, teoria).

Introducció al Clown
del 6 al 12 d’Agost (inclou un dia lliure)
Professors: Clara Cenoz i Jon Davison
400€, inclou 7 hores diaries de classe, 3 àpats diaris i allotjament complert durant els 7 dies.
Arribada: el 5 d’Agost a les 20h a l´estació de tren de Figueres
Sortida: 12 d’Agost a les 19h
Treballarem els fonaments del clown: el plaer de jugar, de trobar i acceptar el fracàs; i poder aprofitar el teu propi ridícul al teu favor. En altres paraules, riu-te´n de tu mateix i faràs riure als altres!
Ens posarem un nas vermell per treure´ns les nostres màscares, per tornar a néixer com clowns. Ens admirarem mútuament per la nostra estupidesa i junts farem el ridícul, gaudint de la bogeria sana i la connexió interior del clown. Un taller dirigit als que volen descobrir o que segueixen buscant "el seu clown", als que volen ser més lliures, acceptar-se totalment i fer-se responsables del seu ser en totalitat, per ser cada vegada millors clowns. Treballarem en la pràctica els següents conceptes: el plaer com a font d´energia vital pel Clown, el fracás, el buit, el “no saber”, la simplicitat del procés mental del Clown. Podria ser una experiència transformadora, o com a mínim molt enriquidora i divertida!
 

Clown Social
del 17 al 19 d’Agost
250€ (200€ si ja has realitzat un curs previ amb nosaltres)
Arribada: 16 d’Agost a les 20h en l'estació de tren de Figueres.
Sortida: 19 d’Agost a les 19h
Descobrirem a través del joc - de forma individual, en parelles i en grup - com podem desenvolupar habilitats com la confiança, l'escolta, l'empatia, que ens ajudaran a relacionar-nos, divertir-nos i jugar amb diferents col•lectius en dificultat social. Experimentarem la capacitat del Clown d'adaptació davant qualsevol situació, la seva capacitat de donar resposta i transmetre una energia positiva i constant que li permet arribar a ser un agent del canvi social.
Aprendrem les característiques de cada col•lectiu i com interactuar amb ells tenint-les en compte.
Prepararem números curts per a dur a terme en les actuacions. Serà un curs pràctic on realitzarem sortides per actuar a la presó, a l'hospital, a un centre de menors i a una residència de la tercera edat.
No és necessària l’experiència anterior com a Clown.

Com Parla un Clown?
del 25 al 26 d’Agost
Professora: Clara Cenoz
200€ (180€ si ja has realitzat un curs previ amb nosaltres)
Arribada: 24 d’Agost a les 20h en l'estació de tren de Figueres.
Sortida: 26 d’Agost a les 19h
Ets d'aquestes persones que se senten a gust sent Pallassos però encara no s'atreveixen a obrir la boca perquè no saben com parlar? O saps què dir, però no et sents bé amb la veu del teu Clown?
De vegades quan s'aprèn a ser Pallasso pot resultar més fàcil mantenir l'estat Clown sense parlar que parlant. Quan parlem, o bé no sabem si parlar amb la nostra veu habitual, o no sabem si hem d'usar la nostra forma habitual d'expressar-nos, de pensar i de comunicar-nos. Fins i tot el nostre sentit de l'humor pot variar d'estar en Clown o no, i ho comprovem quan fem bromes com fem normalment però sent Pallassos no funcionen. Ens adonem que hi ha una línia molt subtil i que si la creuem perdem l'estat Clown i per tant l'efecte que desitgem causar en el públic. Per què succeeix tot això i com canviar-ho? En aquest curs pots reunir la suficient comprensió sobre aquest tema per poder saber, en el futur, com parlar des del teu Clown i quin és la veu més adequada per a ell/ella. Repassarem les bases del Clown per comprendre com pensa un Pallasso i com afecta això a la seva forma de parlar. Veurem d'on ha de sortir la veu del Clown i perquè. Ens explicarem coses mútuament per experimentar com explicar un conte, un acudit o explicar què és la Araquibutirofobia o quin és, en la nostra opinió Clown, la situació mundial actual. Buscarem la veu Clown que ens produeix més plaer. I treballarem un monòleg desde el Clown.
Preferiblement cal tenir una mica d'experiència com Clown.
 

Dos Cursos per Crear Números de Clown
Dos cursos complementaris sobre la producció de números, impartits per dos professors que porten treballant junts 20 anys, i que han desenvolupat el seu estil particular i únic d'ensenyar tant el procés de convertir-se en Clown com el procés de creació de números. Aquests cursos són recomanables pels que tenen una mica d'experiència en Clown (o de tallers o actuant).
OFERTA: Si vols fer el curs Com Generar Números de Clown i el curs Com Estructurar Números de Clown, et fem un desconte de 100€
 

Com Generar Números de Clown
del 20 al 23 d’Agost
Professors: Clara Cenoz i Jon Davison
300€ inclou 7 hores diaries de classe, 3 àpats diaris i allotjament complert durant els 4 dies, més esmorzar del 5º dia.
Arribada: el 19 d’Agost a les 20h a l´estació de tren de Figueres
Sortida: 24 d’Agost a les 10h
Vols explorar com generar material divers per crear números de Clown acabats que pots portar a l'escenari o al carrer davant d’un públic variat? En aquest curs veurem com generar idees i números utilitzant: les habilitats de cadascú (o la falta d'habilitats); les emocions; el text i el monòleg Clown i els personatges Clown. El curs inclou una actuació al final, i cada alumne hauria de sortir del curs amb diversos números acabats a més de material per seguir creant en el futur, i, sobretot, amb el coneixement per generar material nou en el futur. Alguns dels números generats durant aquest curs podran ser perfeccionats en el curs de la setmana següent.
Aquest és un curs ideal per a: els que han començat a trobar el Clown i volen començar la creació dels seus propis números; els que porten un temps creant números, però volen millorar la seva capacitat creativa i de generar major quantitat de números i de diferent estil; els que volen crear el seu propi material de Clown a un nivell més professional; els que no han treballat el text, les emocions o els personatges des del Clown. Et portaràs a casa una àmplia gamma de possibilitats de creació i resolució de números.

Com Estructurar Números de Clown
del 27 al 31 d’Agost
Professors: Clara Cenoz i Jon Davison
350€, inclou 7 hores diaries de classe, 3 àpats diaris i allotjament complert durant els 5 dies.
Arribada: el 26 d’Agost a les 20h a l´estació de tren de Figueres
Sortida: 1 de Setembre a les 10h
Aquest curs està enfocat en les ‘normes’ i formes de la comèdia i en el que fa que funcioni l´humor. Mirarem ‘1001 formes’ de crear i donar forma als gags i números. Com a fonts d'inspiració aprofitarem els coneixements de construcció de gags que heretem dels mestres del passat i present. Treballarem amb idees creades durant el curs a més de números i idees ja existents, que poden provenir del curs anterior (Com Generar Números de Clown), o del repertori de l'alumne. En cada cas l'objectiu serà trobar la millor forma del número perquè tingui el màxim d'efecte humorístic en el públic. I el més important: mirarem com combinar aquests coneixements amb el teu propi Clown, i com crear números ben construïts sense perdre l'espontaneïtat del teu Clown personal. Et portaràs a casa una àmplia gamma de possibilitats de creació i resolució de números.

Més informació: Clara Cenoz i Jon Davison porten 20 anys treballant junts. Després de formar-se en la École Philippe Gaulier a Londres, van fundar ‘Companyia d’Idiotes’ a Barcelona, creant una dotzena d'espectacles de clown que van portar als teatres, festivals, carrers, carpes i bars d'Europa, de Rússia a Sicília. Clara Cenoz és fundadora i directora de l’Escola de Clown des de 2006, un centre dedicat exclusivament al Clown. Jon Davison publicarà el seu primer llibre, ‘Clown- a reader in theatre practice’ aquesta tardor.

Tots els preus inclouen: curs, de 6 a 9 hores diàries, 6 dies a la setmana; allotjament en habitacions de 4 persones com a màxim; 3 menjars vegetarians diaris més un “snack” a mitg matí i un altre a mitja tarda; transport als espectacles dels alumnes i a l'estació de Figueres en els dies lliures; internet wifi i l’ús de totes les facilitats de Cal Clown, casa i carpa i exteriors, dia i nit.

Cal portar: nas vermell amb elàstic (l’Escola té a la venda per 3€), roba còmoda per a classe, calçat per a classes, per estar a casa i per caminar pel camp, tovallola per a la dutxa, sac de dormir i coixí.

Forma d'inscripció: realitzar l'ingrés del curs en el compte de l’Escola, 2038-8919-20-3000047202 (Caja Madrid) indicant el teu nom, i enviar un mail a aquesta adreça per confirmar els detalls de la teva arribada i estada.