Fem Circ! Fem Cultura!

PARC DEL FÒRUM DE BARCELONA
Moll de la Vela, 2 08930 Sant Adrià del Besós
Telf. (+34) 93 356 09 31 •info@apcc.cat

ombra
Ets a: Portada > Agenda

Agenda

<< Altres Formació

Curs CIPAC - Teatre Immersiu - Cos Itinerant

Companyia:
CIPAC
Inici:
1 d'octubre de 2022 - 10:00h
Final:
2 d'octubre de 2022 - 19:00h
Adreça:
Maristes Llinars
Lloc:
Llinars del Vallès
Preu:
160€
Descompte:
120€

 El curs es basa en tècniques i metodologies pròpies de les arts escèniques al servei de la necessitat expressiva dels i les participants. Per tant, les seves característiques principals són les pròpies del teatre social.

A diferència d'altres cursos teatrals en Cos itinerant, els principals elements a investigar són el món sensorial de cada participant i l'exploració dels espais. Reconèixer la pròpia sensibilitat per a percebre sensacions a través dels sentits és una acció de desenvolupament personal que al mateix temps és fonamental a l'hora de voler generar sensacions cap a l'exterior (en la creació d'un acte escènic o al generar elements educatius).
D'altra banda, l'espai que ens envolta ens ofereix estímuls creatius i pot ser font d'inspiració així com pot generar obstacles i conflictes en la nostra tasca comunicativa. Explorar els espais i reconèixer els qui som en cada lloc és un acte profundament íntim i expressiu. L'actitud de cada persona en relació al que troba al seu voltant ens parla íntimament de qui és aquesta
persona i també de com es relaciona amb les altres.
El taller proposa dinàmiques individuals per al desenvolupament de la pròpia sensibilitat i exercicis grupals de cohesió i d'intercanvi d'experiències. A més, alimenta la creativitat, les capacitats organitzatives, l'escolta activa, la comunicació no verbal, l'empatia i proposa una mirada cap a la simplicitat i l'honestedat de l'acte comunicatiu.
L'enfocament metodològic es basa en una doble mirada: cap a si mateix i cap a qui ens observa, cap al procés i cap als resultats. Els instruments proposats són útils per a artistes amb voluntat d'ampliar el seu espectre creatiu, i pels educadors i educadores per a ampliar les seves eines pedagògiques.
El curs s'ha realitzat amb artistes, professorat i educadors/as en escoles, centres educatius i espais no convencionals (ex monestirs, fàbriques, espais públics).