Fem Circ! Fem Cultura!

PARC DEL FÒRUM DE BARCELONA
Moll de la Vela, 2 08930 Sant Adrià del Besós
Telf. (+34) 93 356 09 31 •info@apcc.cat

ombra
Ets a: Portada > Agenda

Agenda

<< Altres APCC

El circ, confluència de les arts · Cicle de Videofòrums a l'Antic Teatre

Companyia:
Organitza APCC · Comissari del Cicle i dinamitzador dels fòrums Jordi Jané
Inici:
11 de desembre de 2012 - 19:00h
Final:
14 de desembre de 2012 - 21:00h
Adreça:
Verdaguer i Callís 12
Lloc:
Antic Teatre, Barcelona
Preu:
Entrada Lliure

Des del 2008, l’Associació de Professionals de Circ de Catalunya (APCC) organitza activitats gratuïtes de difusió i debat amb l’objectiu d’oferir eines per millorar les competències professionals i artístiques dels seus associats i difondre el circ entre els creadors culturals i el públic en general.

El circ, confluència de les arts
Amb el cicle d’audiovisuals El circ, confluència de les arts l’APCC vol propiciar la reflexió sobre la permeabilitat entre el circ i les altres arts. Una aproximació a les experiències de creadors com el cineasta Federico Fellini, el funàmbul Philippe Petit, Le Cirque du Soleil, el pintor René Magritte o l’escultor Alexander Calder. Jordi Jané, escriptor, periodista i crític de circ, és el comissari d’aquest cicle i també s’encarregarà de dinamitzar els fòrums.
Totes les projeccions aniran acompanyades d’un debat posterior.

Dimarts, 11 de desembre: Acròbates i ballarins seduïts per la pintura
Com es coreografien un quadre o una escultura? Com es posen en pista? Algunes respostes en els treballs dramatúrgics de la trapezista Pénélope Hausermann sobre l’obra de l’artista Hans Bellmer i els de la companyia Aracaladanza i Le Cirque du Soleil sobre el món de René Magritte.
Projecció i anàlisi de fragments de Nubes (Cia. Aracaladanza), Quidam (Cirque du Soleil), Object nature i Trapezi butterfly chair (Hausermann).

Dimecres, 12 de desembre: Alexander Calder, el circ fet escultura
La poètica del circ ha fascinat profundament pintors de tots els temps i tendències, però pocs artistes plàstics han passat de la superfície al volum. El nord-americà Alexander Calder n’és potser el més emblemàtic.
Projecció i anàlisi de Le cirque de Calder, de Carles Vilardebò.

Dijous, 13 de desembre: La mirada transparent del cinema
Federico Fellini va saber traslladar a la pantalla l’art i la vida dels saltimbanquis sense els tòpics habituals amb què ho fan la majoria de cineastes. Amb La Strada (1954), Fellini firma el seu últim film neorealista, i anys més tard aixecarà una molt polèmica acta de defunció del gènere dels pallassos (I clowns, 1970).
Projecció i anàlisi de La Strada, protagonitzada per Anthony Quinn i Giulietta Masina.

Divendres, 14 de desembre: Trànsfugues del circ
Hi ha artistes essencialment circenses que es projecten fora del circ per construir una obra sense lligams ni etiquetes. Entre molts d’altres, podríem parlar de l’art eqüestre de Bartabas o les creacions malabarístiques de Jérôme Thomas. Però avui ens centrarem en el funàmbul Philippe Petit.
Projecció i anàlisi del documental Man on wire.