Es fa públic l'equip del pròxim Circ d'Hivern

Des de l’Ateneu Popular de 9Barris s’ha fet públic tot l’equip del pròxim Circ d’Hivern que s’estrenarà al desembre. La direcció serà doble, a càrrec de la creadora escènica Magda Puig i l’artista i director Oriol Escursell, i formaran part de la fitxa artística la trapezista Amaya Goñi, la ballarina i artista de teatre, dansa i circ Alicia Sáez, el verticalista Juan Carlos Panduro, l’equilibrista Mateo Castelblanco i l’acròbata de perxa xinesa Sílvia Capell.

A continuació trobeu informació sobre totes les persones de l’equip del 28è Circ d’Hivern.

Magda Puig i Oriol Escursell

Magda Puig, és creadora escènica i visual. Com a creadora ha fet peces com Me&Magdalena, Infinitus o Plácido Mo. Forma part del col·lectiu Cultura i Conflicte, un equip multidisciplinari que planteja propostes en l'àmbit de les arts escèniques, l'audiovisual, la fotografia i el periodisme. La seva recerca artística consisteix a explorar territoris creatius mixtos a cavall entre les arts en viu i les arts visuals. Des del 2019 dirigeix el Vilart, un festival rural d'arts en viu i visuals de Castellbell i el Vilar.

Oriol Escursell, està format en trapezi i dansa a Buenos Aires, Torino i Brusel.les. Ha treballat amb companyies nacionals i internacionals com Vanessa Cook, Jérome Bel o Laia Santanach. Més tard, crea Últim Vals amb el qual dirigeix Naqba, f/f Föhn (codirecció amb Mariaelena Roqué) o EgurRa (Premi Delfí Colomé), entre d'altres. Des del 2018 es troba impulsant el projecte Nilak.
Conjuntament, han codirigit el Combinat de Circ 57 de l'Ateneu Popular de Nou Barris.

Amaya Goñi

Connectada amb l'escena a través del teatre i la dansa, es topa amb el trapezi durant els seus estudis de medicina, i el circ es torna central en el seu món. Es forma en INAC com a trapezista fins a 2020 quan comença el seu camí professional en diferents projectes individuals i col·lectius (CRECE, "Una de cal" "By ò Bu"), endinsant-se en el cos i les seves narratives. Actualment estudiant de Màster en Creació Escènica Contemporània (ESADCyL), feliç i ballant el camí que segueix.

Alicia Sáez

Artista valenciana. Diplomada en Art Dramàtic. Formada també en Circ, enfocada en l'acrodansa a CREAT (València) i en Teatre Físic a l'Institut del Teatre de Barcelona. De petita feia gimnàstica artística i més endavant es va endinsar en el món de la dansa contemporània, dansa acrobàtica i flamenc. Ha realitzat tallers de teatre i dansa amb artistes com Nao Albet i Marcel Borras, Lali Ayguade, Akira Yoshida, Nora Baylach, Pablo Messiez, Lucas Condró i Francesco Carril. En l'àmbit professional ha treballat d'actriu i ballarina en diferents projectes al llarg de la seva carrera. Tot això fa d'ella una artista interessada a combinar diferents llenguatges escènics: el teatre, la dansa i el circ.

Juan Carlos Panduro

Juan Carlos Panduro va fer la formació preparatòria en Carampa de 2016 a 2018 i durant el curs següent va formar part de diferents Freestanding Courses en DOCH, School of Dance and Circus (Estocolm). El juny de 2019 fa una audició per a École Superieure des Arts du Cirque a Brussel·les i és acceptat. Tres anys més tard, es gradua i té el pèl més llarg i li agrada menys la pluja i més el cafè i més escriure i més el circ, suposo. En 2022 va participar en festivals internacionals com FIRCO i el Festival Malabharía i va ser preseleccionat pel comitè nacional CircusNext amb el seu projecte "El Pati", que recentment ha estat triat pel programa Tránsits de La Central del Circ. És també alumne diplomat de la II Promoció del Màster de Poesia de l'Escola d'Escriptors de Madrid i és part del col·lectiu belga Simul Solus.

Mateo Castelblanco

Mateo va néixer a Bogotà, Colòmbia, en 1994, en un moment on el país travessava dificultats polítiques. Per aquest motiu, la seva família decideix instal·lar-se en una petita ciutat en el centre del país. La cultura a Colòmbia anteposa la música i la dansa, per això troba en la seva edat més jove la música i la dansa folklòrica jugant amb instruments com a bateria, percussió i la gaita colombiana.

La trobada amb el circ es va donar per casualitat als carrers i amb poques alternatives d'aprenentatge. Per aquesta raó, decideix partir amb 16 anys a Mèxic, on va estudiar durant quatre anys a l'escola d'arts escèniques i de circ mesoamericana de Puebla . En aquest moment, es va familiaritzar amb la història circense i s'especialitza en equilibri de mans i cap.
Sempre amb moltes ganes de continuar aprenent i conèixer altres estils circenses, decideix creuar el continent i entrar a l'escola de circ Vertigo a Torí-Itàlia. Allí descobreix el Trapezi Washington, l'especialitat que desperta la teva adrenalina i desafia la seva concentració.

Sílvia Capell

Creadora i artista de circ contemporani. Després de llicenciar-se en psicologia en la UAB, amb 23 anys comença l'escola professional de circ La Tarumba de Lima, Perú. Tres anys més tard construeix la base a Barcelona i treballa amb diferents companyies i projectes. Col·lectiu La Persiana, Les Capgirades, La Virgueria, Els Galindos i Les Impuxibles.

És una artista que ha experimentat amb diferents tècniques de circ i maneres de fer. La rutina li fa pànic, necessita sortir de la zona de confort per sentir-se viva. No confia en el control i li agrada la gent que es busca i es qüestiona constantment. Aquest any 2023 comença a treballar en la seva segona peça com a creadora: "Ángela Caído".

La peça comptarà amb la direcció de Magda Puig i Oriol Escursell

Compartiu aquesta notícia