Fem Circ! Fem Cultura!

PARC DEL FÒRUM DE BARCELONA
Moll de la Vela, 2 08930 Sant Adrià del Besós
Telf. (+34) 93 356 09 31 •info@apcc.cat

ombra
Ets a: Portada > El circ a Catalunya > Espais de Creació

Espais de Creació

<< Tornar
 • Centres de creació d’arts escèniques

  EtcA-Escola de teatre i circ d'Amposta ACET

  Dates:
  2013
  Adreça:
  c/ Miralles 4-6
  Amposta (43870) - Tarragona
  Telèfon:
  657931625
  Email:
  etca.info@gmail.com
  Web:
  http://www.etca.cat

Descripció

L’ Escola de Teatre i Circ d’Amposta (EtcA)

Som una centre de formació professional i de creació d'Arts Escèniques de les Terres de l’Ebre situada a Amposta que promou la formació i creació en Art Dramàtic i les Arts del Circ.

Neix l’any 2013 amb la voluntat de ser un mitjà adient, no només per la formació bàsica  i professional d’actors i actrius, sinó també per posar les eines que ofereixen el fet teatral i les arts del circ al servei d’altres àmbits professionals en els que la imaginació, la comunicació i la creativitat desenvolupen un paper important.

És per això que a l’EtcA s’imparteixen cursos regulars tant en Art Dramàtic (interpretació, teatre físic i de text, gèneres i estils dramàtics, moviment, màscara, veu,…) com també de disciplines de les Arts del Circ (trapezi, cercle, teles, acrobàcia, màstil xinès, malabars, cintes, equilibris,…), a la vegada que s’han posat en funcionament diferents dinàmiques que permeten apropar el teatre i el circ a la societat, i fer visible, a més, l’aportació pedagògica d’aquestes disciplines a l’àmbit socioeducatiu.

L’Escola de teatre i circ d’Amposta és un centre adscrit a l’ACET (Associació d’Escoles de Teatre de Catalunya – Ensenyaments professionals de teatre). En ell es contempla la formació regular en Teatre i/o Circ adreçat a alumnes a partir de 3 anys d’edat, amb metodologies adaptades a les diferents franjes d’edat, així com formacions puntals en les diferents disciplines. A partir del curs 2017-2018 i per primera vegada a les Terres de l’Ebre, l’EtcA ha rebut el reconeixement per ofertar la formació d’Estudis Professionals de Teatre, formació avalada per l’ACET i reconeguda per l’AADPC.

L’activitat de l’EtcA no es limita a les activitats i cursos a la pròpia escola, sinó que es desplaça a diferents espais i àmbits per oferir formació i realitzar múltiples aplicacions teatrals i de circ tant dins com fora de Catalunya.

Actualment l’EtcA està present en els següents camps o sectors (l’artístic i escènic, l’educatiu, el de la intervenció social, la innovació, el turístic i l’empresarial).

Anualment l'EtcA, a més dels cursos regulars organitza:

    La Mostra d'Espectacles de Creació
    Les Nit de Gèneres Teatrals d'Amposta
    El Dia Mundial del Teatre
    El Dia Mundial del Circ
    El FesticAM coorganitzat amb l'Ajuntament d'Amposta

També participa amb espectacles i produccions dins la Festa del Mercat a la Plaça així com a diferents esdeveniments culturals i artístics, tant a Amposta com a altres poblacions de la resta de les Terres de l'Ebre i de Catalunya i l'Estat. En el 2016, l'EtcA va protagonitzar l'espectacle de la II Nit de l'Enoturisme de Catalunya.

La seu de l'EtcA està situada al c/ Miralles 4-6 d'Amposta a la localització següent: Escola de Teatre i Circ d'Amposta

L’EtcA compta amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Amposta, de la Societat Musical La Unió Filharmònica d’Amposta i del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya a les Terres de l’Ebre.

L'EtcA està adscrita a l'Associació Catalana d'Escoles de Teatre (ACET), la Xarxa d'Espais de Circ de Catalunya (XECC) i l'Associació Professional de circ de Catalunya (APCC)

Forma part de la Guia de companyies i professionals de circ de Catalunya editada per l'APCC.