Fem Circ! Fem Cultura!

PARC DEL FÒRUM DE BARCELONA
Moll de la Vela, 2 08930 Sant Adrià del Besós
Telf. (+34) 93 356 09 31 •info@apcc.cat

ombra
Ets a: Portada > El circ a Catalunya > Recursos i documentació

Recursos i documentació

Mostrant de 1 a 5 de 5 entrades disponibles.

RSS
 • Estadística d'arts escèniques 2014 Companyies de circ (Generalitat de Catalunya)

  Aquí podeu trobar l'enllaç amb els resultats de l'enquesta duta a terme per la Generalitat de Catalunya.

 • 36 propostes per a la millora de la condició professional en el món de la cultura

  Document elaborat pel Consell Nacional de la Cultura i de la Arts (CoNCA).

  Es pot llegir aquí

  I aquí el resum exectiu

  I aquí l'informe de seguiment amb data Juliol 2015

  Conjunt de mesures per a millorar les condicions de treball de creadors, artistes, intèrprets i professionals d’altres oficis connexes, els quals sovint es troben en una situació de precarietat tal com revelen les dades recollides en una enquesta realitzada pel CoNCA en la que s’evidencia que el 43% dels treballadors del sector perceben menys de 12.000 euros d’ingressos bruts anuals per la seva activitat artística.

  El document és el resultat d'un estudi previ que ha recollit totes les tasques realitzades anteriorment i les reivindicacions històriques de les organitzacions representatives dels treballadors de la cultura. Aquesta feina ha permès plantejar alternatives per intentar donar resposta a situacions anòmales del sector tant en un àmbit normatiu com en el de gestió.

  El document resultant, que ha estat contrastat amb els representants del sector en un procés d’esmena i millora, inclou 36 propostes agrupades en quatre eixos temàtics: el tributari, el laboral, el contractual i de drets d’autor i el formatiu.

 • Decàleg per al foment del mecenatge I el patrocini cultural

  El Decàleg per al Foment del Mecenatge i el Patrocini Cultural està elaborat pel Consell Nacional de la Cultura i les Arts.

  Éés un document que proposa un conjunt d'estratègies de política governamental alhora que informa a agents culturals i entitats donants sobre recursos de mecenatge i patrocini amb l'objectiu d'establir unes bases per reorientar la transformació de les polítiques culturals, econòmiques i fiscals fins ara vigents. El treball incideix sobre tres eixos; la realitat social, les polítiques públiques i els operadors per explicar les pràctiques de patrocini i mecenatge i per organitzar les propostes i recomanacions que recull l'estudi.

 • II Pla Integral del Circ (2012-2015)

  Aquest segon Pla Integral del Circ emmarca els anys 2012-2015 i té l’objectiu d’establir un acord estratègic per a la cultura del circ amb el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya (DC), el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya (DE), l’Institut Ramon Llull (IRL), l’Institut de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona (ICUB) i el Consell Nacional de la Cultura i les Arts (CoNCA).
  Com el primer, neix amb la voluntat d’establir un pacte de cooperació entre els principals actors que intervenen en el desenvolupament d’una política decidida cap el circ, però també és una agenda a curt, mitjà i llarg termini concretada per àmbits d’actuació i amb objectius i plans d’acció concrets.
  La proposta és fruit del debat i la posada en comú dels múltiples interessos, necessitats i potencialitats dels agents directament o indirectament vinculats amb el circ. Aquest document pretén bàsicament fer un diagnòstic de la situació actual, posar en relleu les directrius i els criteris clau del sector i dels departaments, i establir la feina que farem plegats desenvolupant aquest full de ruta pel circ.

 • I Pla Integral de Circ (2008-2011)

  El Pla Integral del Circ respon a una acció de política cultural del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació i ha estat consensuat amb el sector de circ a través de l’APCC. El Pla Integral del Circ proposa les polítiques i línies d’acció a seguir per dignificar i professionalitzar el sector, consolidar la formació, estimular el talent i la creativitat dels artistes, garantir l’exhibició dels seus treballs en les condicions adequades i dinamitzar econòmicament el sector. El Pla va ser presentat el 12 de març de 2008.

 1. << Anterior
 2. Següent >>
 3. 1