Fem Circ! Fem Cultura!

PARC DEL FÒRUM DE BARCELONA
Moll de la Vela, 2 08930 Sant Adrià del Besós
Telf. (+34) 93 356 09 31 •info@apcc.cat

ombra
You're in: Home > Circus news > S’anuncia la creació d’una entitat d’escoles de circ a Catalunya

Circus news

<< Other news

S’anuncia la creació d’una entitat d’escoles de circ a Catalunya

Les escoles de circ de Catalunya han arribat a un acord per agrupar-se en una entitat que les representi amb l’objectiu de facilitar la seva professionalització, la dignificació del sector i reivindicar l’equiparació a d’altres ensenyaments artístics com la dansa, el teatre o la música. Aquesta és una de les conclusions de segona Jornada de Visibilització de la formació en circ celebrada el passat dissabte 28 d’abril a Terrassa i coordinada per Tub d’Assaig.

La segona jornada estava organitzada i supervisada per un grup motor format per diverses entitats i persones dedicades o vinculades a la formació en circ de diversos indrets del territori català i ha seguit la línia de treball de la primera jornada celebrada el 2021 per treballar cap a la millora del sector.

Acció inclosa dins del Pla d’Impuls del Circ
Aquesta jornada és la última acció de la mesura de Formació del Pla d’Impuls del Circ 2019-2022. El Pla d’Impuls del Circ 2019-2022 ha estat una iniciativa del Departament de Cultura de la Generalitat i l’Associació de Professionals del Circ de Catalunya que ha desenvolupat 11 mesures per desenvolupar i promoure el circ en diferents àmbits com la internacionalització, la comunicació, les gires o bé la formació.

Cal tenir en compte que la formació en circ està en creixement arreu de Catalunya, i que, segons el Catàleg d’espais de formació en circ, elaborat el 2021, existeixen més de 53 espais dedicats a aquest àmbit. AQUI podeu consultar el catàleg elaborat pel Centre de les Arts del Circ Rogelio Rivel, entitat coordinadora de la mesura de Formació del Pla d’Impuls.
 

Foto Piruetaphoto