Fem Circ! Fem Cultura!

PARC DEL FÒRUM DE BARCELONA
Moll de la Vela, 2 08930 Sant Adrià del Besós
Telf. (+34) 93 356 09 31 •info@apcc.cat

ombra
You're in: Home > Circus news > Centre Cultural de Terrassa s'acosta al circ

Circus news

<< Other news Sector - 06/09/2012

Centre Cultural de Terrassa s'acosta al circ

El Centre Cultural de Terrassa estrena la nova programació de tardor amb una àmplia varietat d’espectacles per a tots els públics. Enguany s’enceta una nova línea de circ i màgia dirigida a un públic ampli i divers, especialment, familiar. Per a aquesta temporada de tardor s’oferiran sis espectacles: quatre de circ (“Carrousel des Moutons”; “Boom!”, “Entre Pinces” i “Circ de l’any 360º”) i dos de màgia (“Mag Lari – Splenda” i “La asombrosa historia de Mr. Snow”).

L’espectacle Carrousel des moutons, de la companyia belga D’Irque & Fien, s'encarrega d'encetar la nova temporada de tardor del Centre Cultural de Terrassa i tancarà, a més, la programació del 4t Festival de Circ de Terrassa, el divendres 7 de setembre.

“Carrousel des moutons”
És un espectacle que despulla el temps a través de la percepció. Està impregnat de la tendra intimitat de la caixa de música i de la gran força del circ, en la seva essència més pura. Es tracta d’una obra intimista en la que es barreja la força d’aquest art amb la improvisació del teatre de carrer i la poesia.
Es tracta d’un espectacle de circ afí al temps en què vivim: una escombra per trapezi, un piano-acròbata, xais per tot arreu, un vaixell singular, un cos a sobre, pensaments teixits d’estrelles. La trama es revela... milions de xais en moviment.
L’actuació de la companyia belga D’Irque & Fien posarà el punt i final a quatre dies dedicats al món del circ amb la participació a l’aire lliure de més de vint artistes i vuit companyies de procedències i estils molt diferents. El 4t Festival de Circ de Terrassa tindrà lloc del 4 al 7 de setembre i amb aquesta edició es consolida com a líder de la promoció i la difusió d’aquest art.

La Companyia D’Irque & Fien
L’any 1993, D’Irque Van Boxelaere va conèixer a varis artistes de carrer i va decidir canviar el seu material electrònic per unes maces i un monocicle. Després de quatre mesos d’entrenament exhaustiu, D’Irque va oferir el seu primer espectacle de carrer a la ciutat belga d’Antwerp. Un cop finalitzada la seva formació a l’Escola de Circ de Brussel·les i a l’Escola Internacional de Circ de Montréal (Canadà), D’Irque i Matt Ledding, el seu company canadenc, van optar per continuar amb les representacions al carrer. Amb el temps, la companyia es va convertir en una de les primeres en combinar l’espontaneïtat del teatre de carrer amb les arts circenses. Després d’assolir la fama en els festivals francesos, van canviar el seu estil de vida nòmada i van participar en festivals de tot el món. Només entre 1997 i 2001, van actuar en 749 ocasions en festivals europeus, i van actuar en ciutats de Japó, Estats Units i Canadà.
L’any 2005, D’Irque & Fien van crear l’espectacle “Oh Suivant” tan per a teatres com per a festivals. A partir d’aleshores han actuat en varis països europeus, a més de Jordània, Israel, Corea i l’Isla de la Reunió.
Totes aquestes representacions han consolidat la qualitat del treball de D’Irque & Fien. Gràcies a la confiança dipositada pels seus seguidors en els diferents festivals i teatres, la parella ha creat l’espectacle “Carrousel des moutons”, el projecte més ambiciós i de més envergadura que han desenvolupat fins al moment.