Fem Circ! Fem Cultura!

PARC DEL FÒRUM DE BARCELONA
Moll de la Vela, 2 08930 Sant Adrià del Besós
Telf. (+34) 93 356 09 31 •info@apcc.cat

ombra
You're in: Home > Circus news > Un Trapezi major d'edat

Circus news

<< Other news Fairs and Festivals

Un Trapezi major d'edat

El Trapezi de Reus assoleix enguany la seva majoria d'edat. Ja fa 18 anys que la ciutat va apostar per aquesta Fira del Circ que pretén ser un punt de trobada entre programadors, públic i exhibidors i que, aquest any, més que mai, busca accentuar el caràcter de les companyies catalanes amb projecció internacional.

El certamen també se centra en l'evolució cap a nous formats, aportant contemporaneïtat a les propostes, lluny de l'estigma del circ tradicional. «Hem sigut agosarats i hem adaptat el Trapezi als temps actuals», va explicar el director artístic de l'esdeveniment, Jordi Gaspar. Per aconseguir-ho un total de 36 companyies (11 internacionals, 21 nacionals i tres de la resta d'estat)i 80 representacions, 60 més que la improvisada edició de l'any passat, portaran a 15 espais diferents de la ciutat les seves propostes.

Sense espectacle inaugural

Per primera vegada, no hi haurà el tradicional espectacle inaugural a la plaça del Mercadal que donava el tret de sortida a la fira. El director artístic ho ha atribuït a l'augment de despeses en l'organització i seguretat que suposava un espectacle que sovint es preparava en dos dies. «Organitzar aquest acte ens costava entre 40.000 i 50.000 euros i en aquesta ocasió hem apostat per un espectacle al Parc de Sant de Jordi», va afegir Gaspar.

Altres novetats passen per la formació de l'anomenada, Àrea de professionals, un punt d'encontre entre programadors i companyies catalanes perquè es puguin conèixer «d'una manera més humana», va puntualitzar Gaspar i que demostra el reforç de la Fira del Circ en l'àmbit professional.

La trobada es farà a la Nau del Vermut Rofes, un dels nous espais que pugen enguany al carro del Trapezi. Altres canvis relacionats en la ubicació els protagonitza l'espectacle del Cabaret que cada edició s'ha dut a terme a la Palma i que aquest any es traslladarà al Parc de Sant Jordi, en un escenari circular, i el Teatre Bartrina on no es representarà cap actuació perquè coincideix amb el concurs de roses.

Un aparador internacional

L'aposta per la internacionalització del circ català i del Trapezi es podrà veure, aquest any, amb la implicació d'organismes institucionals i l'accés a xarxes europees com ara CircusNext, Autopistas o Camins Emergents. Totes elles portaran al Trapezi propostes emergents, de nova creació i experimentació que han nascut per exemple al Quebec, com és el cas de l'espectacle de Andreane Leclerc o Frida Odden que prové de Noruega. A la llista de les procedències dels artistes hi ha França, Itàlia, Marroc o Eslovàquia, entre altres.

Espectacles sortits del forn

Entre la programació destaquen les estrenes 'Invisibles' d'Atempo Circ (perxa xinesa i dansa) i l'espectacle infantil català 'Apicirc' de Pessic de Circ. Amb tot, la majoria de les actuacions d'aquest Trapezi ja s'han estrenat

Web del festival