Fem Circ! Fem Cultura!

PARC DEL FÒRUM DE BARCELONA
Moll de la Vela, 2 08930 Sant Adrià del Besós
Telf. (+34) 93 356 09 31 •info@apcc.cat

ombra
You're in: Home > Circus news > Gotes de circ per obrir el Trapezi

Circus news

<< Other news Fairs and Festivals - 09/05/2014

Gotes de circ per obrir el Trapezi

Com un déjà-vu, van començar a caure les primeres gotes alhora que s'encenien les llums i començava a sonar la música d'un contrabaix de cabaret. El tradicional espectacle d'inauguració del Trapezi, que enguany es va celebrar al Parc de Sant Jordi en comptes de la plaça del Mercadal, va centrar l'atenció dels centenars d'espectadors, que aquest cop van poder seure,amples,pergaudirdelshow.

L'espectacle es va adaptar al context socioeconòmic de la ciutat, que ja no presumeix del mateix pressupost de què havia disposat per a l'acte d'inauguració en edicions anteriors. Minimalista i auster, a Domus l'únic espectacle eren els artistes, sense jocs de llums ni escenificacions espectaculars. Amb música de fons i les gotes de pluja amenaçant l'èxit de la nit gairebé de forma constant, Domus va ser el primer tast dels espectacles de cabaret que s'aniran repetint durant les nits del Trapezi al Parc de Sant Jordi, després d'haver traslladat les sessionsgolfesdelaPalmaaaquest espai per motius d'aforament.

Els artistes d'Hotel Iocandi, Duo Laos i Atempo Circ, les tres agrupacions que actuaven en l'espectacle, van aconseguir captar l'atenció del públic amb una bona varietat d'exercicis d'agilitat sobre una escala, d'acrobàcies al voltant d'una roda i amb equilibris que requerien gran precisió i que van arrencar en diverses ocasions aplaudiments d'entusiasme dels espectadors assistents, i algun crit.

Delestrescompanyiesquevan donar la benvinguda a la Fira del Circ de Catalunya, dues són catalanes i una argentina. De fet, el festival d'enguany aposta molt especialment per la valorització proposa el Trapezi. Amb tot, el d'anit va ser el preludi dels tres dies de plena activitat circense que li esperen a Reus, en què 36 companyies, moltes catalanes i de la resta d'Estat, i altres procedents de França, Bèlgica, el Canadà, Noruega, Eslovàquia, Itàlia, el Marroc, l'Argentina, el Brasil i Xile ompliran la ciutat de salts, malabars i equilibris representant més de 80 espectacles.

Aquesta edició del Trapezi dóna un pes important a les companyies emergents i apropa, encara més, l'aprenentatge de les arts escèniques i gestuals circenses al públic amb iniciatives com, per exemple, El Covador, un espai en què les escoles de circ Rogelio Rivel de Barcelona i Carampa de Madrid mostren els seus treballs en un espectacle conjunt en format de cabaret, perquè l'espectador visqui més de prop la màgia del circ.

Les activitats del Giny, el Centre de les Arts Gestuals i del Circ a Reus, com no podia ser d'altra forma, no passen desapercebudes en la Fira del Circ. Per dissabte al matí ha programat una classe oberta d'Esgrima Teatral, gratuïta, de la mà de tres artistes que treballen professionalment aquesta disciplina , alhora que finalitza el curs de Dansa Vertical i Aèria amb una classe oberta a tothom. Finalment, el mateix dia s'instal·laran a la plaça d'Evarist Fàbregas tallers de circ per a nens i joves.

Un moment de Domus, l'espectacle inaugural de Trapezi Foto:  Pere Ferré