Fem Circ! Fem Cultura!

PARC DEL FÒRUM DE BARCELONA
Moll de la Vela, 2 08930 Sant Adrià del Besós
Telf. (+34) 93 356 09 31 •info@apcc.cat

ombra
You're in: Home > Circus news > Entrevista al president de l'APCC a Barcelona Televisió

Circus news

<< Other news APCC - 16/04/2015

Entrevista al president de l'APCC a Barcelona Televisió

L'Informatiu del matí de Barcelona Televisió, presentat per Olga València, ha dedicat aquest matí l'entrevista al circ, en motiu de la celebració del Dia Mundial del Circ, i ha entrrevistat el president de l'APCC, Joan Ramon Graell.

A l'entrevista s'han repassat els principals actes de ceklebració i s'ha analitzat la situació del circ català. Entre altres temes, el president de l'APCC ha destacat que els professionals del circ reclamen un finançament més estable i un repartiment més just dels ajuts públics i les inversions, així com ha reclamat la millora dels circuits per tal d'evitar la situació que "si vols veure circ català el més fàcil és que marxis fora de Catalunya".

El president de l’APCC ha dit que el circ català està infrafinançat i que no està en les mateixes condicions que altres arts escèniques. “A Catalunya el 2013 es van fer 20 produccions de més de 300.000 euros i cap no és de circ”, ha fet notar. Els professionals d’aquesta disciplina creuen que el circ podria fer arribar a la cultura a tothom.

Graell ha valorat el paper de Barcelona i del circ català, especialment de la feina que es fa des de la Central del Circ. Creu que aquest espai és un “referent europeu d’un espai de creació i entrenament” i dóna exemple que els artistes de circ “poden entrenar tots junts”. Ha destacat França, Bèlgica o el Quebec com a països referents del circ: “cada país que té una cultura forta, té un circ amb personalitat”, diu.
 

L'entevista sencera es pot veure aquí (a partir 1h 26min)

Related links