Fem Circ! Fem Cultura!

PARC DEL FÒRUM DE BARCELONA
Moll de la Vela, 2 08930 Sant Adrià del Besós
Telf. (+34) 93 356 09 31 •info@apcc.cat

ombra
Estás en: Portada > Agenda de Circo de Catalunya

Agenda de Circo de Catalunya

<< Otras Espectáculo

Cabaret Delicatessen Nilak a Corbera d'Ebre

Compañia:
Nilak // circ teatre itinerant
Inicio:
4 de mayo de 2019 - 16:00h
Final:
4 de mayo de 2019 - 23:00h
Dirección:
Església del poble vell de Corbera d'Ebre
Lugar:
Corbera d'Ebre
Precio:
5€

Dins dels actes de la VI Biennal d'Art - Poble Vell ( Corbera d'Ebre ) presentem el Cabaret delicatessen.
Els cabarets delicatessen són una activitat dins del projecte NILAK// circ teatre itinerant (https://vimeo.com/262220397)  i volen posar en valor, per una banda les infraestructures que ja existeixen en el territori i per l’altra continuar donant visibilitat a les arts.
Posar en valor el espais patrimonials ja existents utilitzant l’art com a mitjà per poder revelar el seu valor com a espai de construcció d’un teixit social i del patrimonis portadors de l’història.
NILAK és un projecte que vol apropar les arts escèniques contemporànies a aquelles comarques catalanes que no tenen teatres, segons el Departament de cultura de la Generalitat de Catalunya, el 26%.

PROGRAMA:
-16h: Taller de dansa contemporània: Miquel Barcelona i Laia Santanach
-17:15: Visita guiada al Poble vell de Corbera d'Ebre: associació del Poble Vell
-18:30: Dansa contemporània: Vaivé (Miquel Barcelona i Laia Santanach) i Pols (Us back in town)
-19.15: Presentació del llibre Lo tocante:Aimar Pérez Galí
-20:30: Cabaret de circ: Arnau Andreu, Clara Prieto Boix, Danielo Guerrero Galiano, EtcA Escola de Teatre i Circ d'Amposta, Joan Lavandeira, Madame Gaüc, Troposfera.xyz i cia. Vaques.
Durant tot el dia hi haurà servei de bar a càrrec de La petita massa (Valeria Cherubini i Marco Lissia)
amb la col.laboració de: Retalls d'Esparreguera, Mariona Tolosa Sisteré, Sa Ra, Clara Faura
i Vins del Tros, vinyaters, Agrícola de Corbera d'Ebre, SCCL, Celler Jordi Miró, Serra Barceló, Celler Frisach], Ajuntament de Corbera d'Ebre.
info i reserves: info@poblevell.cat / 608 86 36 16


Informació sobre Poble Vell de Corbera d'Ebre
POBLE VELL DE CORBERA D'EBRE

"A Corbera d'Ebre podreu comprendre quan va patir la gent de la Terra Alta durant la guerra que li va portar el pitjor desastre de la seua història. Dalt del turó de la Muntera estava el casc antic d'un poble de pagès tranquil, com ho eren tots els de la nostra comarca, amb els tràfecs de les feines del camp, les rotllanes de veïns als carrers, les mestresses que van i vénen de la font, del mercat o dels rentadors, la cridòria de la quitxalla mentre juga...
Però va arribar la guerra i, a l'anomenada batalla de l'Ebre (del 25 de juliol al 17 de novembre de 1938), la vila restà molt a prop del front. Les parets de les cases quedaren foradades per les bales i clivellades per la metralla. Gairebé tot el poble va ser enderrocat per les bombes.
Després, per diversos motius, les famílies es van anar traslladant a la part baixa, a banda i banda de la carretera, fins a bastir un poble nou.
Ara al tossal de la Muntera només hi ha les runes cada cop més degradades del poble antic, entre les quals destaca poderosament l'església vella de Sant Pere (gran edifici barroc de finals del segle XVIII), malmesa però emblemàtica.
El conjunt va estar declarat Bé d'Interès Cultural, com a Lloc Històric (20-07-92), per la Generalitat de Catalunya. També ha esdevingut un monument a la Pau i lloc de visita obligada per a qui vulgui conèixer els desastres de la guerra.
Aquest és l'acreditatiu de major rang per a rebre els beneficis de la Llei del Patrimoni Cultural Català, amb un pla de protecció a càrrec de l'anomenat «u per cent cultural», i també de la Llei del patrimoni històric espanyol, per a facilitar la visita pública del monument.
Ara l'Associació del Poble Vell, organisme impulsat per un grup de veïns amb el suport de l'Ajuntament, encara el present amb un objectiu ben definit: la conservació i rehabilitació del lloc."
Joan Antonio Montaña

Enlaces relacionados