Fem Circ! Fem Cultura!

PARC DEL FÒRUM DE BARCELONA
Moll de la Vela, 2 08930 Sant Adrià del Besós
Telf. (+34) 93 356 09 31 •info@apcc.cat

ombra
Estás en: Portada > Noticias del circo > L’Ateneu Popular 9Barris participa a Le Plus Petit Cirque du Monde

Noticias del circo

<< Otras notícias Circo - 05/04/2012

L’Ateneu Popular 9Barris participa a Le Plus Petit Cirque du Monde

Toni Llotge i Antonio Alcántara, en representació de l’Ateneu Popular 9Barris, van ser convidats a les jornades organitzades per Le Plus Petit Cirque du Monde, entre els dies 22 i 24 de març de 2012, per posar en el cor de les polítiques culturals i socials europees les arts del circ i les cultures emergents com a eines d’inclusió social.

Va ser una trobada diferenciada en dos grans parts. Per un cantó, la dels professionals vinculats al circ social i les cultures emergents articulat a partir del xarxa European Youth Circus And Educational Network Caravan. I, per l’altra, amb format de Col•loqui Internacional , la realitzada a la Universitat de Paris-Sud on van participar els alumnes d’Animació sociocultural i polítiques públiques.
Les cultures emergents estan trobant un espai idoni per la seva expressió en la barreja amb el circ. Les fronteres es trenquen per permetre el mestissatge entre el parkur, el breakdance, el hip hop i el circ. Les expressions culturals del jovent, pròpies del barriades més perifèriques de les gran ciutats, troben un vehicle d’expressió i de cohesió social a través dels centres culturals i la creació artística.
A la taula rodona on Antonio Alcántara va participar calia respondre si el circ social i les cultures emergents eren la resposta adequada per al públic qui es treballa, en aquest cas els joves. La resposta va ser que sí. Per a Alcántara: “l’expressió artística ve donada des dels joves. Nosaltres posem els mitjans i el marc per que es converteixi en un pràctica educativa que els hi permeti créixer com a persones. Vaig respondre des de l’experiència de Nou Barris i a partir del desenvolupament de quatre conceptes: Cultura Jove, Intervenció Directa, Treball Comunitari i Finalitat Pedagògica”.