Fem Circ! Fem Cultura!

PARC DEL FÒRUM DE BARCELONA
Moll de la Vela, 2 08930 Sant Adrià del Besós
Telf. (+34) 93 356 09 31 •info@apcc.cat

ombra
Estás en: Portada > Noticias del circo > Cia. Passabarret desmuntarà la carpa de circ la primera setmana de juny

Noticias del circo

<< Otras notícias Circo

Cia. Passabarret desmuntarà la carpa de circ la primera setmana de juny

Tot i que, en principi, la vela de circ de la companyia vallenca Passabarret havia d'estar
instal·lada als jardins de Casa Fèlix durant tota la primera quinzena de juny, es desmantellarà una setmana abans del previst. Els compromisos del grup vallenc l'obliguen a cloure una setmana abans la programació estable d'espectacles que, des del passat mes de febrer, s'ofereixen cada diumenge a la carpa, en doble funció. Aquest proper diumenge, la companyia oferirà un espectacle propi, 'Fum & Txu', adreçat a públic infantil i familiar.

La carpa marxa de Valls, però no s'atura. Cia. Passabarret ja ha trobat un nou  emplaçament per a la seva carpa de circ, i marxarà de Valls a principis de juny. Durant el mes de maig encara s'hi faran funcions tots els diumenges, i també arribaran els primers grups escolars a visitar les instal·lacions d'aquesta vela semi-permanent. De fet, de cara al proper any, la companyia assegura que té intenció de tornar a plantar-se a Valls, en época primaveral, i seguir oferint una programació estable amb tot tipus d'espectacles. De tota manera, asseguren que ha estat “una aposta arriscada i sense suports externs que comporta molta feina” i que, encara que les intencions són clares, la continuitat encara no és del tot segura. “Ho hem fet per convicció, esperant la resposta de la gent de Valls. Tal com vam dir, esperem que sigui el propi públic qui ens demani la continuitat i poder així tenir una carpa en ple rendiment any rere any”, explica David Sancho, de Passabarret. “Si tenim la carpa plena, veurem recompensat l'esforç, però si no és així potser significa que ens hem equivocat”.

Aquest diumenge la carpa torna a obrir les seves portes amb un nou espectacle. En aquesta ocasió s'oferirà la proposta 'Fum & Txu', pròpia de Passabarret. Es tracta del primer espectacle dels vallencs especialment adreçat al públic infantil, amb una parella de clowns que repassen diferents tènciques circenses, des dels malabars fins a la acrobàcia, sempre amb un rerafons humorístic, tal i com es caracteritza el treball de la companyia. 'Fum & Txu' és un dels pocs espectacles que es repeteixen dins de la programació d'enguany, i ja es va realitzar el passat dia 4 de març.

Cia. Passabarret ja va estrenar el passat setembre el seu espectacle nou, 'Convictus', a la Fira de Tàrrega. Precisament aquest passat cap de setmana també han estrenat oficialment la nova versió del seu espectacle 'Tandarica Circus' a la Mostra d'Igualada, que fins al moment realitzaven al costat del conegut pallasso nord-americà Jango Edwards. En aquesta nova versió Albert Vinyes substitueix Edwards, apropant-se encara més al públic familiar. “Nosaltres fem circ i clown, però sempre amb propostes que s'allunyen del circ clàssic. Ens arrisquem, parodiem... no ens agraden els tòpics, però sí un humor molt personal i una mica absurd.

Tandarica Circus n'és un exemple. Va començar sent un espectacle itinerant amb una banda, Tandarica Orkestar, i ara l'hem convertit en un espectacle de pallassos poc convencional, on juguem amb una estètica clàssica per divertir el públic”, explica Sancho.
De cara a la programació que Passabarret oferirà a la seva carpa a Valls, ubicada al darrere de Casa Fèlix, cal destacar la presència de la companyia Circ Pistolet, que encetarà el mes amb un espectacle de circ de mig format. “Al maig ens escapem dels pallassos, que han estat els gran protagonistes del mes d'abril. Circ Pistolet oferirà l'espectacle Sobre Rodes, amb una estètica afrancesada i un llenguatge de circ molt més tècnic”, comenta la Dèlia Batet, fundadora de Cia. Passabarret. Tot i que encara no s'ha avançat la programació de maig, també hi haurà màgia i altres grups locals de circ, com la companyia Gabini Gypsy Band, que oferirà un espectacle de circ i música en directe.

L'espectacle 'Fum & Txu' de diumenge es farà en doble passe, a les 12h i a les 18h. El preu de l'entrada és de 5€. Podreu trobar més informació al web de la companyia www.passabarret.com.

Enlaces relacionados