Fem Circ! Fem Cultura!

PARC DEL FÒRUM DE BARCELONA
Moll de la Vela, 2 08930 Sant Adrià del Besós
Telf. (+34) 93 356 09 31 •info@apcc.cat

ombra
Estás en: Portada > Noticias del circo > El Grec 2012 obre les portes als cabarets de circ

Noticias del circo

<< Otras notícias APCC

El Grec 2012 obre les portes als cabarets de circ

Tres combinats de circ, creats especialment per a l’ocasió, formen part de la programació del GREC Festival de Barcelona. Sota el nom ‘Cabarets de Circ’, el festival presenta tres espectacles ben diferents que mostren el millor circ que es cou a Catalunya, en porcions petites i en sessió golfa.

Els cabarets es podran veure les nits dels divendres 13, 20 i 27 de juliol [23h30] al Hub de la Plaça Margarida Xirgu i hi participaran un total de 25 artistes, sota la direcció de David Gol acompanyats d’Orquestrina. Tres oportunitats irrepetibles per deixar-se seduir per tot un univers de circ, on els artistes reuniran tècniques i habilitats sorprenents, humor i música per presentar un combinat únic cada nit.
Produïts pel Festival Grec 2012, els Cabarets de Circ són una idea original de l’Associació de Professionals del Circ de Catalunya (APCC), Premi Nacional de Circ 2009 (CoNCA)

Cabaret de Circ del 13 de juliol
Presentat per Joan Arqué (projectes artístics amb Cabo San Roque, Pau Riba, el Circ Cric o Increpación Danza, entre d’altres), en aquest combinat hi actuarà Boni (amb més de 30 anys de trajectòria en el món del circ, ha estat creador, director i presentador de ‘La troupe, circ a tot ritme’ al Teatre Nacional de Catalunya); la Família Bolondo (‘Maravillas, 16è Circ d’Hivern de l’Ateneu de 9Barris’ estrenat el 2011 al Mercat de les Flors), i el Trio Elegance (Festes de la Mercè de Barcelona, 2011). S’hi podran veure malabars i manipulació d’objectes, bàscula, trapezi i verticals.

Cabaret de Circ del 20 de juliol
Maximiliano Stia serà l’encarregat de conduir el segon dels combinats del GREC. Hi participarà la jove companyia Trifaldó, amb números de bàscula, malabars i equilibris; Jeremías Faganel, que porta les seves habilitats a la perxa xinesa per segona vegada al GREC després de participar en l’espectacle ‘Call me Maria’ l’any 2011; Maria de la Paz Arango i el seu número de trapezi i el Duo Laos, reconeguts internacionalment per la seva tècnica de mans a mans.

Cabaret de Circ del 27 de juliol
Miner Montell presenta el darrer dels combinats de circ del GREC. Entre els artistes, Daraomai presentarà el seu número de roda Cyr (la companyia a més de participar en l’espectacle inaugural de Fira Tàrrega 2011, ha estat guardonada amb el Premi Coup de Foudre al Festival de Perpinyà 2010 i el Premi Zirkòlika de Circ de Catalunya 2010 pel seu primer espectacle ‘1 2 3 Poma’). També es podran veure els malabars de Saltoka (un dels artistes de l’espectacle inaugural de l’edició 2012 del Trapezi - Fira de Circ de Catalunya); la cia Volaquivol i el seu número de quadre aeri amb portador a la coreana; Anna Pascual a la perxa xinesa, El petit suís, als diàbolos; i l’humor i els malabars de Ricky, profesor de tenis (José Luis Redondo). Amb aquest número, Redondo ha estat guardonat al V Festival Internacional de Circ d'Albacete (2012) amb el Premi especial del Públic.

©Marta Garcia Cardellach