Fem Circ! Fem Cultura!

PARC DEL FÒRUM DE BARCELONA
Moll de la Vela, 2 08930 Sant Adrià del Besós
Telf. (+34) 93 356 09 31 •info@apcc.cat

ombra
Estás en: Portada > Noticias del circo > Trapezi, la Fira del circ de Catalunya acollirà del 9 al 12 de maig quatre estrenes i tres propostes inèdites a l'Estat

Noticias del circo

<< Otras notícias Ferias y Festivales - 03/05/2013

Trapezi, la Fira del circ de Catalunya acollirà del 9 al 12 de maig quatre estrenes i tres propostes inèdites a l'Estat

Reus tornarà a ser la capital del circ del 9 al 12 de maig en el marc de la XVII edició del Trapezi, la Fira del circ de Catalunya. El director artístic de la mostra, Jordi Gaspar, acompanyat de la resta d'autoritats convidades, ha explicat que l'edició d'enguany redueix el nombre de companyies i representacions tot i augmentar un 8% el seu pressupost respecte a l'any passat. Gaspar ha detallat que hi haurà unes 60 representacions i un total de 24 companyies davant les prop de 90 propostes i la quarantena de formacions artístiques que van participar-hi el 2012. La Fira del circ de Catalunya a Reus acollirà quatre estrenes i tres propostes inèdites a l'Estat. El pressupost és de 326.000 euros

Els jardins de la Casa Rull de Reus han estat l'escenari aquest dilluns al matí de la presentació del Trapezi, la Fira del circ de Catalunya, just una setmana abans del tret de sortida d'aquesta XVII edició amb el tradicional espectacle inaugural a la plaça Mercadal de la ciutat. La roda de premsa ha estat presidida per l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, el director dels Serveis Territorials de Cultura, Jordi Agràs, el regidor de Cultura, Joaquim Sorio, i pel mateix director artístic, Jordi Gaspar.

De fet, Gaspar ha explicat que l'augment del pressupost rau en el Premi Nacional de Circ 2012 que va atorgar el Ministeri de Cultura i dotat amb 30.000 euros. El jurat va concedir aquesta distinció "pel compromís amb la nova creació, la seva importància per la projecció internacional de les arts circenses i per l'apropament d'aquest gènere a tots els públics". En aquest sentit, l'alcalde Pellicer ha avançat que el la Fira Trapezi d'enguany servirà per celebrar aquest premi amb totes les persones que han fet possible aquest guardó treballant en les diferents mostres anteriors.

L'edició d'aquest 2013 estarà formada per un total de 18 companyies estatals (entre catalanes i del conjunt del territori espanyol) i 7 d'arribades de diferents punts de França, Holanda, Argentina, Israel o Mèxic amb la finalitat de potenciar la creació en el món del circ, donar llum i visibilitat a les produccions catalanes i afavorir la convivència amb altres disciplines escèniques. El Trapezi d'enguany acollirà un total de quatre estrenes, dues preestrenes i tres propostes inèdites a l'Estat.

El director artístic ha explicat que, tot i la retallada en nombre de companyies i representacions, en l'edició d'enguany es podrà veure i gaudir de prop de 60 hores d'espectacle amb les diferents varietats circenses. Gaspar ha admès també que s'han eliminat dos escenaris habituals en la programació del Trapezi.

Tot i aquesta davallada, segons ha assenyalat el regidor de Cultura de l'Ajuntament de Reus, Joaquim Sorio, l'objectiu de l'organització de cara els propers mesos és trencar l'estacionalitat del circ a Reus en el mes de maig i ampliar la programació circense en les diferents festivitats locals i en els dos teatres de la ciutat.

Collectif de la Bascule, a l'espectacle inaugural

L'espectacle inaugural del Trapezi d'enguany, el proper dijous dia 9 a la nit a la plaça Mercadal, anirà a càrrec de Collectif de la Bascule. 'Rien n'es moins Sur', segons Gaspar, és un 'show' de presència minimalista, presència acurada i alt nivell acrobàtic i tècnic.

Com ja és tradició a la ciutat, l'agenda d'activitats començarà dos dies abans amb l'animació de l'Elefant Trapezi pels carrers comercials de Reus. Entre les companyies que passaran per la capital del Baix Camp el segon cap de setmana de maig, l'organització ha destacat els espectacles de My Laika, Subliminati Corporation, companyia BAM, La Boca Abierta o Proyecto Otradnoie. El gruix dels actes s'aglutinaran el divendres i el dissabte amb les sessió golfa de circ i cabaret. La XVII edició del Trapezi de Reus tancarà el diumenge al vespre amb l'espectacle de cloenda a la plaça Llibertat.