Fem Circ! Fem Cultura!

PARC DEL FÒRUM DE BARCELONA
Moll de la Vela, 2 08930 Sant Adrià del Besós
Telf. (+34) 93 356 09 31 •info@apcc.cat

ombra
Estás en: Portada > Noticias del circo > L’APCC celebrarà el seu 10è aniversari a partir del 20 de desembre

Noticias del circo

<< Otras notícias APCC - 04/08/2014

L’APCC celebrarà el seu 10è aniversari a partir del 20 de desembre

El 20 de desembre de 2004 la sala de premsa del Teatre Lliure acollia l’Assemblea fundacional de l’Associació de Professionals de Circ de Catalunya (APCC), després de les "Jornades sobre circ Memorial Joan Armengol" celebrades a l’Ateneu Popular 9 Barris el 22 i 23 d’octubre de 2004 i tot recollint el testimoni de la desapareguda Associació de Circ de Catalunya (ACC, 1991-1998).

Deu anys després l’APCC compta actualment amb 250 socis, gestiona La Central del Circ, fàbrica de creació de Barcelona i continua treballant per normalitzar el circ, per fer créixer la professió i fomentar una major presència del circ en la cultura i en la societat.

Per a celebrar-ho, per a reflexionar, per a trobar-nos i retrobar-nos i per a continuar treballant, l’APCC ha predissenyat un programa d’activitats comunicatives (vídeos sobre els darrers 10 anys, el circ català arreu i entrevistes sobre el circ), professionals (anàlisi de l'assoliment dels objectius i nous reptes, trobada de les associacions de l’estat espanyol, i jornades temàtiques per disciplines) i festives (presentació dels actes d’aniversari i Festa del Circ).

L’APCC farà una reunió amb espais i projectes de circ del territori per fer-los arribar la proposta i incorporar-los a la celebració.
El programa encara s’ha de tancar i s’ha de treballar molt i per aquest motiu s’ha obert una comissió de socis interessats a participar. Els i les interessades poden contactar amb l’oficina apcc@apcc.cat. Aquells socis que vulguin fer arribar les seves propostes per mail també ho poden fer.

Els socis també poden participar en tres vídeos:

Vídeo 10 anys en imatges: enviant fotografies de la trajectòria de la companyia: fotografies d’alta resolució (mínim 1 mb), bona qualitat i representatives. És imprescindible indicar en quin any es van fer. L’APCC en farà una selecció, ja que per cada any es pretén dedicar un minut i mig. Les fotografies han de comptar amb l’autorització del seu autor/a per ser difoses.

Vídeo El circ català a tot arreu: els socis poden enregistrar-se fent circ en llocs espectaculars i reconeixibles (ex. Tour Eiffel, pont d’Avignon...) o en llocs quotidians (mercats, cases, carrer). Els vídeos han de tenir bona resolució, tot i que poden estar fets amb el telèfon mòbil.

Vídeo Ens agrada el circ: els socis poden enviar un vídeo tot responent a les següents preguntes
• Per què t’agrada el circ?
• Com t’agradaria que fos el circ català d’aquí a deu anys?
Els vídeos han de tenir bona resolució, sobretot un bon àudio, tot i que poden estar fets amb el telèfon mòbil.

En els tres casos cal enviar el vídeo per mail a apcc@apcc.cat o bé a través de www.wetransfer.com (sistema d’enviament gratuït i lliure) al mateix mail apcc@apcc.cat
Agrairem que els vídeos es facin arribar abans del 3 d’octubre per tal de poder-ne fer l’edició i la difusió.