Fem Circ! Fem Cultura!

PARC DEL FÒRUM DE BARCELONA
Moll de la Vela, 2 08930 Sant Adrià del Besós
Telf. (+34) 93 356 09 31 •info@apcc.cat

ombra
Estás en: Portada > Noticias del circo > Los Galindos posen Un xic de circ a les mans dels joves al TNC

Noticias del circo

<< Otras notícias Circo - 29/01/2015

Los Galindos posen Un xic de circ a les mans dels joves al TNC

El circ és un espai que converteix la realitat en metàfora. El valor poètic de la seva forma es troba en el fort poder evocatiu de les imatges que crea. L’univers del circ transforma constantment el significat dels gestos i de les situacions utilitzant-los de noves maneres, imposant-se com a sistema de comunicació i de significació autònom.
Des d’aquesta premisa, el Teatre Nacional de Catalunya (TNC), amb la col•laboració de La Central del Circ, proposa als joves una aproximació al circ a través de l’ús de l’objecte quotidià desviat de la seva funció habitual i que es presta a tot tipus de manipulació, des del joc i la creativitat. Els termes que uneixen la lingüística amb el moviment ens ajuden a associar el circ amb la poesia: parlem d’un vocabulari, no d’una tècnica; ja no parlem de seqüència, sinó de frase; ja no parlem d’escena, sinó d’escriptura; de llenguatge, en comptes d’estil.
De la mà de la companyia Psirc (el passat 5 de desembre) i de Marcel Escolano de Los Galindos (els propers 4 i 5 de febrer), un grup de joves s’aproxima al gest circense mitjançant l’experimentació a partir d’un objecte i del seu ús quotidià. Durant la primera part del taller, cada participant investigarà amb l’objecte proposat per l’artista (paper, pasta de pa, fil, etc.), per crear un vocabulari que de mica en mica anirà formant una frase poètica. Després d’una pausa, els participants assistiran a una actuació curta de l’artista basada en el mateix objecte.
 

Enlaces relacionados