Fem Circ! Fem Cultura!

PARC DEL FÒRUM DE BARCELONA
Moll de la Vela, 2 08930 Sant Adrià del Besós
Telf. (+34) 93 356 09 31 •info@apcc.cat

ombra
Estás en: Portada > Noticias del circo > Èxit de la Jornada internacional d’acrobàcia organitzada per l'APCC

Noticias del circo

<< Otras notícias APCC - 16/03/2015

Èxit de la Jornada internacional d’acrobàcia organitzada per l'APCC

El Centre Cultural de Terrassa es va convertir divendres 13 de març en l’epicentre de l’acrobàcia a Catalunya en acollir la Jornada internacional d’acrobàcia organitzada per l’APCC, dins dels actes del seu desè aniversari.
La Jornada va començar amb una sèrie de ponències: David Coll i Ann-Katrin Jornot, membre s de la Compagnie XY, ens van parlar de la “Varietat i diferències del treball acrobàtic individual, en parella i en grup”. Alberto Feliciate, acròbata i profesor de l’Escola de Circ Rogelio Rivel, va donar la seva visió sobre “La pedagogia de l’acrobàcia i la seva evolució” i per acabar, Marcel Escolano de la companyia Los Galindos, va oferir un “Recorregut historic-artístic de l’acrobàcia”, des dels seus inicis fa 5000 anys fins a la seva evolució més recent a Catalunya. Les ponències es van oferir en streaming i es poden veure i escoltar en aquest vídeo, penjat al canal youtube de l’APCC. A continuació, els 24 assistents del matí van participar en un interessant debat.
A la tarda, els 70 inscrits van poder veure, per primera vegada a Catalunya, "A ras del cielo" (Grazing the sky): un documental sobre el circ dirigit per Horacio Alcalá i filmat a 11 països d'Amèrica, Europa i Orient Pròxim, que segueix a 8 artistes. Un d’ells, Arnau Serra, de la companyia francesa La Meute, va ser el presentador de la pel·lícula i va donar detalls sobre la producció.
A les 20h es va inaugurar “Més emocionant encara: un recull d’imatges del circ català actual” del fotògraf Josep Guindo, que es podrà veure fins a l’11 d’abril a l’espai 6 del Centre Cultural.
Per acabar la jornada, l’auditori A.Vallhonrat es va omplir de gom a gom per disfrutar “Il n’est pas encore minuit...”, de la Compagnie XY, dins de la 3a Temporada BBVA de Circ. L’espectacle es podrà veure de nou al festival Grec de Barcelona el 27 i 28  de juliol.
 

Enlaces relacionados