Fem Circ! Fem Cultura!

PARC DEL FÒRUM DE BARCELONA
Moll de la Vela, 2 08930 Sant Adrià del Besós
Telf. (+34) 93 356 09 31 •info@apcc.cat

ombra
Estás en: Portada > Noticias del circo > El Circ Charlie Rivel aixeca el teló per Sant Jordi a Figueres

Noticias del circo

<< Otras notícias Circo - 22/04/2015

El Circ Charlie Rivel aixeca el teló per Sant Jordi a Figueres

El nou circ Charlie Rivel aixecarà el teló a Figueres demà, diada de Sant Jordi, coincidint amb el 119è aniversari del naixement del pallasso català. L'encarregada d'inaugurar l'espectacle serà la seva filla, Paulina Schumann, que serà a la funció programada a dos quarts de nou del vespre acompanyada d'un dels néts del pallasso.

El circ es vol convertir en un dels protagonistes de les Fires i Festes de la Santa Creu, de Figueres, amb la vela instal·lada a la plaça Catalunya –amb capacitat per a més de vuit-centes persones i una visibilitat total–, on es faran dinou funcions entre el 23 d'abril i el 4 de maig. Disposa de setze artistes provinents de deu països que oferiran catorze espectacles en què la màgia del circ es fusionarà amb la tradició i el folklore català. Per exemple, el xinès Wang Yang oferirà un espectacle de cintes aèries acompanyat per la música d'El cant dels ocells, de Pau Casals.

Genís Matabosch, organitzador del circ, explica que artistes i tècnics treballen contra rellotge per tenir-ho tot a punt demà. De moment, ja s'han venut més de cinc mil entrades, poc menys d'un terç de la capacitat, que és de 15.000 persones.

El trio de força brasiler Olimpo's Brothers, actuarà amb vestits tradicionals confeccionats per a l'ocasió. També destaca la participació del pallasso Totti, un referent internacional de la comicitat, que farà de presentador i conductor de les funcions. A més, un dels seus dos fills, de tres anys, clourà la funció amb un petit número. També és un dels números destacats el dels britànics The Sangers, amb el seu espectacle amb gossos. La participació catalana es redueix a l'actuació de Charlie Mag, segons Genís Matabosch “un dels tres millors del món fent desaparèixer coloms”. Una de les sorpreses de la iniciativa no es podrà veure durant les representacions. Segons ha dit Genís Matabosch, dissabte a les onze del matí el bisbe de Girona, Francesc Pardo, oficiarà una missa oberta a tothom. L'acte religiós servirà per beneir el circ.


 

Vista exterior de la carpa