Fem Circ! Fem Cultura!

PARC DEL FÒRUM DE BARCELONA
Moll de la Vela, 2 08930 Sant Adrià del Besós
Telf. (+34) 93 356 09 31 •info@apcc.cat

ombra
Ets a: Portada > Notícies del circ > L'APCC lamenta el retard en el nomenament de la direcció de Trapezi i demana més recursos

Notícies del circ

<< Altres notícies APCC

L'APCC lamenta el retard en el nomenament de la direcció de Trapezi i demana més recursos

L’associació felicita a la cia Ciclicus i Ley Mendoza en el seu nou càrrec com nou director del festival

L’ Associació de Professionals de Circ de Catalunya (APCC) lamenta que el nomenament de la nova direcció artística de Fira Trapezi s’hagi dut a terme només 4 mesos abans de la nova edició del festival, cosa que dificulta enormement la seva organització.Paral•lelament, l’APCC vol felicitar el nou director artístic, Ley Mendoza, que substitueix en el càrrec a Jordi Gaspar.


L’APCC demana que, si es vol que Trapezi sigui el mercat estratègic de circ de Catalunya, s’hi dediquin més recursos que garanteixin el seu creixement i facin efectiva la voluntat de projectar-lo per part de les institucions implicades.


En aquest sentit, i just dos dies abans que es fes públic finalment el nom de la nova direcció artística, l’APCC va enviar una carta a l’Ajuntament de Reus i l’ICEC per exigir la resolució del concurs públic per aquest càrrec. El concurs s’havia obert el mes d’agost, ja amb molt de retard segons el calendari previst. L’APCC, membre de la Comissió de Seguiment de Fira Trapezi, feia aquesta reclamació “tant per l’esdevenir de la Fira de Circ de Catalunya, com per respecte als professionals que han presentat la seva candidatura per dirigir-la artísticament”.


En aquella carta l’APCC lamentava que la tardança en el nomenament de la direcció artística “fa gairebé inviable la celebració del Trapezi d'enguany en condicions normals, quan semblava que havia començat a recuperar certa estabilitat en les seves dues darreres edicions”. “Un encàrrec artístic amb tan poc temps ens apropa a situacions viscudes fa quatre o cinc anys i treu sentit als esforços realitzats per aquesta comissió amb l’objectiu de normalitzar i millorar les condicions de la Fira de tots aquests anys”.
 

Us adjuntem la carta enviada.