La Fira de Circ al carrer va generar uns 650.000 euros i una dotzena de llocs de feina

Un estudi d'impacte econòmic conclou que la Fira de Circ al carrer celebrada el 2016 va generar prop de 650.000 euros i una dotzena de llocs de feina. L'ajuntament del municipi volia saber l'abast real de l'impacte del certamen i, per això, va encarregar l'estudi. Segons les dades fetes públiques aquest dimecres, l'edició de l'any passat va generar uns 650.000 euros i va donar feina a una dotzena de persones.

Entre les conclusions del document, també es fa referència al perfil del públic assistent així com al seu grau de satisfacció. En aquest sentit, conclou que la majoria de visitants han vist més de nou edicions. A més, els espectadors hi assisteixen dos dies i veuen, de mitjana, cinc actuacions tant si són pagament com si no. Pel què fa a la valoració que en fan, l'estudi constata que els assistents li donen un 8,98 sobre de 10 de nota mitjana.

Recomanacions de futur


Com a propostes de futur, l'estudi creu que convindria incrementar l'assistència de públic de fora i remarca que la despesa que fa aquest segment de població és més elevada que la de la resta. D'altra banda, planteja la necessitat d'estrènyer la vinculació de la fira amb el comerç per tal d'augmentar vendes als establiments així com la incorporació de patrocinadors privats. 

La Fira de Circ de la Bisbal, que enguany arribarà a la 22ena edició, va néixer l'any 1996 impulsada per l'entitat juvenil Nuiks i des d'aleshores no ha parat de créixer convertint-se en un referent en el món del circ i les arts escèniques. Per conèixer de primera mà la seva repercussió, el consistori va encarregar l'estudi a l'empresa Baldrick & Munitz SL, que ha establert que per cada euro invertit en l'esdeveniment el municipi en rep 23 de tornada. Pel què fa al perfil dels visitants, el document conclou que el públic ha assistit de mitjana a nou edicions, els visita durant dos dies i presencia una mitjana de cinc espectacles tant si són de pagament com si no.

La fira va néixer l'any 1996 amb la voluntat de recuperar la que s'havia fet entre 1983 i 1984 de la mà de l'entitat Paufila. L'associació juvenil Nuiks va decidir impulsar-la de nou fa 21 anys i aquest 2017, la celebració arribarà a la seva 22ena edició amb una seixantena d'espectacles que ompliran els carrers i places del municipi durant tres dies. Una trentena de companyies participaran en aquest esdeveniment que situa la Bisbal en un lloc de referència en aquesta disciplina.

 

Els assistents li donen un 8,98 sobre de 10 de nota mitjana al festival

Compartiu aquesta notícia