Fem Circ! Fem Cultura!

PARC DEL FÒRUM DE BARCELONA
Moll de la Vela, 2 08930 Sant Adrià del Besós
Telf. (+34) 93 356 09 31 •info@apcc.cat

ombra
Ets a: Portada > Notícies del circ > El Govern anuncia la creació de l'Observatori d'avaluació de l'ús d'animals en circs

Notícies del circ

<< Altres notícies Circ

El Govern anuncia la creació de l'Observatori d'avaluació de l'ús d'animals en circs

La seva funció és avaluar les condicions en què s'utilitzen en circs els animals que no pertanyen a la fauna salvatge

El Consell Executiu del Govern català ha aprovat la creació de l’Observatori d’avaluació de l’ús d’animals que no pertanyen a la fauna salvatge en circs. Aquest ens ha d'estar integrat per representants dels àmbits científic i acadèmic de l’etologia, la veterinària i la zoologia; els col·legis professionals d’advocacia i veterinaris; els circs que tinguin espectacles amb animals que no restin expressament prohibits per la Llei 22/2015, i les entitats de protecció dels animals. Així va informar ahir el Govern en la seva roda de premsa
 
La Llei 22/2015 prohibeix els espectacles de circ amb animals que pertanyen a la fauna salvatge. Amb relació als animals que no pertanyen a la fauna salvatge utilitzats als circs, la disposició final primera d’aquesta Llei estableix que el Govern ha de crear un observatori d’avaluació de l’ús d’animals en circs amb la funció d’avaluar les condicions en què s’utilitzen aquests animals.
 
Aquest organisme s’encarregarà d’elaborar els protocols científics per determinar el grau de benestar dels animals, analitzar les condicions en què se’ls utilitza en els circs que s’estableixin a Catalunya i i fer públiques les seves conclusions.
 
La Direcció General de Polítiques Ambientals i Medi Natural ha de donar el suport administratiu i tècnic per al desenvolupament de la funció de l'Observatori.
 
 

Enllaços relacionats

Foto del Diari de Girona

Foto del Diari de Girona