Fem Circ! Fem Cultura!

PARC DEL FÒRUM DE BARCELONA
Moll de la Vela, 2 08930 Sant Adrià del Besós
Telf. (+34) 93 356 09 31 •info@apcc.cat

ombra
Ets a: Portada > Notícies del circ > La Central del Circ acull la creació de l’espectacle inaugural de Fira Tàrrega 2011

Notícies del circ

<< Altres notícies La Central del Circ

La Central del Circ acull la creació de l’espectacle inaugural de Fira Tàrrega 2011

La companyia de circ Los Galindos dirigeixen ‘Entròpic’, que donarà el tret de sortida a la Fira

La Central del Circ. Fàbrica de Creació de Circ de l’Ajuntament de Barcelona acull aquest mes d’agost part de la creació de l’espectacle inaugural de FiraTàrrega, que enguany tindrà lloc entre els dies 8 i 11 de setembre.

‘Entròpic’ és un espectacle de circ de carrer de Los Galindos, creat especialment per a la Fira. Partint del concepte físic de l’entropia, la companyia planteja una dramatúrgia a partir del caos on un equip de 13 artistes i 7 músics combinaran diferents disciplines circenses en un macroescenari de 40 metres a modus de passarel·la, amb el públic distribuït a banda i banda. A ‘Entròpic’ es troben el risc, l’humor i la poesia en un cant a la llibertat i al plaer d’expressar-se.

Entre els artistes de l’equip hi ha joves artistes de circ catalans com la companyia Balagans, medalla d’or al Festival de Cirque de Demain 2011, i Daraomai que, amb ‘1,2,3 Poma’, va guanyar el premi a Millor Artista Novell en la primera edició dels Premis de Circ de Catalunya 2010. La companyia Los Galindos, pionera a incorporar el Trapezi Volant en espectacles de circ, la formen Bet Garrell i Marcel Escolano i, de la mà de Michael Dallaire, esdevenen ja en els 90s referent de circ de carrer a tot Europa.

La Central del Circ és l’espai on els 20 artistes que formen part d’aquest espectacles reuniran per treballar en la creació. Inaugurada el març de 2011, La Central del Circ es troba al Parc del Fòrum de Barcelona, compta amb una superfície de més de 3.000m2 i és l’únic espai per a la creació d’espectacles de circ d’aquestes característiques a tot Catalunya. Dins el Projecte Fàbriques de Creació i gestionada per l’Associació de Professionals de Circ de Catalunya (APCC), La Central del Circ és un equipament adreçat als professionals de circ per a l’assaig i la creació, forma part d’una xarxa europea de projectes de creació i exhibició de circ i desenvolupa un programa regular de formació continuada, activitats amb l’entorn, mostres i assajos oberts, etc.

Aquesta és la primera edició de FiraTàrrega amb Jordi Duran al capdavant de la direcció artística. La programació del festival, que té les arts de carrer i els espais no convencionals com a eix de referència, busca enguany internacionalitzar projectes de carrer i de sala i, alhora, és un aparador que any rere any dóna a conèixer propostes emergents i avantguardes creatives de l’escenari nacional i internacional.

Los Galindos

Los Galindos

Cia Balagans

Cia Balagans

Cia Daraomai

Cia Daraomai