Aquest divendres arrenca el cicle Circ d'Ara Mateix

Aquest divendres 6 d'abril arrenca al Mercat de les Flors el cicle Circ d'Ara Mateix, dedicat al circ contemporani més actual. Els primers espectacles que es podran veure seran Bèsties, de la cia Baró d'Evel, que ja va passar per Barcelona fa un parell d'anys, precisament al Mercat de les Flors, i l'escola de circ Rogelio Rivel mostrarà a vestíbul i fins el dia 12 l'espectacle Cidades, dirigit per Ricard Soler.

A Cidades trobarem quatre éssers solitaris que somien en altres ciutats, que fugen de la seva realitat, que busquen una sortida. Quatre éssers que es refugien en un espai al mig del no res. Potser és un retrobament, o un déja-vu; el cas és que aquest indret s’omple de memòries, de records i d’anhels, de somnis desvetllats i de ciutats desitjades. Cidades és un poema de circ contemporani en petit format que explora la relació entre el cos i el record.

Baró d'Evel ocuparà la Plaça Margarida Xirgu amb la seva carpa fins el 15 d'abril, i el cicle continuarà amb Fang d'Animal Religion, on Quim Girón proposa la unió de la terra i el cos humà a través de la manipulació del fang a escena.

La setmana que ve el Circ d'Ara Mateix acollirà l'estrena de l'espectacle Silenzio, dirigit per Roberto Magro i interpretat per Julie Bergez, Anna Buraczynska, Anna Pascual, Sara Sguotti, Wanja Kahlert i Alice Rende. L'espectacle vol donar veu a la realitat de dones que han viscut sempre en silenci, dones forçades al  silenci i capaces de suportar un món dur, hostil, insensible a la seva veu poètica. Una metàfora del nostre temps que té el desig d’estimular la reflexió sobre la importància de la poesia com a acte de llibertat i d’expressió davant de qualsevol situació.

L'última estrena del cicle serà el 19 d'abril  El meu nom és Hor, de la companyia PSIRC,  amb la direcció de Rolando San Martín. L'espectacle és una història basada en fets reals protagonitzada per dos artistes de circ, Wanja (l’alt i forçut) i Adrià (el petit i àgil). Durant el procés de creació de l’espectacle, van descobrir una cova immensa on van succeir fets que difícilment es poden explicar amb paraules. La foscor, la pèrdua del sentit de l’espai i el temps, el silenci més absolut i la sensació de deliri van fer de la seva experiència en la cova un temple, un teatre, un garatge, una pantalla, un mirall dins del mirall, van crear un espai on poder desdibuixar les fronteres del que són per lliurar-se generosament al seu públic com un simulacre més de la seva pròpia existència.

El cicle acabarà amb el malabarista Miguel Gigosos, que presenta Möbius el 21 i d22 d'abril. És un solo de malabars on el protagonista s’endinsa en el seu laberint imaginari que juga entre el perfeccionisme i l’obsessió, que passa de la impotència a l’alegria i que planteja un aprenentatge quan les coses no succeeixen tal com estaven previstes… Desenes de pilotes, nusos corporals, contorsions i sorpreses. Un ésser humà que es retorça en tots els sentits de la paraula i proposa nous codis a la seva disciplina, on sembla que tot és possible.

El Merca de les Flors acull aquest cap de setmana Baró d'Evel i els alumnes de la Rogelio Rivel

Compartiu aquesta notícia