Fem Circ! Fem Cultura!

PARC DEL FÒRUM DE BARCELONA
Moll de la Vela, 2 08930 Sant Adrià del Besós
Telf. (+34) 93 356 09 31 •info@apcc.cat

ombra
Ets a: Portada > Notícies del circ > La lectura circense, segona Jornada de circ de la revista Zirkòlika

Notícies del circ

<< Altres notícies Circ - 27/10/11

La lectura circense, segona Jornada de circ de la revista Zirkòlika

Se celebrarà el 12 de novembre i s'adreça a periodistes culturals en actiu, estudiants de Periodisme i Comunicació Audiovisual, i gestors culturals d’administracions públiques i empreses

La revista Zirkòlika organitza per al 12 de novembre vinent la segona Jornada d’especialització en circ, titulada La lectura circense, adreçada a periodistes culturals en actiu, estudiants de periodisme i Comunicació Audiovisual i gestors culturals d’administracions públiques i empreses.

La sessió de treball, que aquest any serà molt pràctica, té per objectiu principal acostar el llenguatge circense a professionals que exerceixen el periodisme cultural i volen conèixer més elements per valorar espectacles de circ, i també a estudiants i gestors culturals que necessiten ampliar la visió d’aquesta art escènica en un moment en què guanya adeptes i també més presència als mitjans de comunicació i a les programacions.

Durant la jornada, que serà en sessió de matí i tarda, s’explicarà quines són les diverses disciplines circenses, com s’ha de considerar la dramatúrgia i la posada en pista, i com es pot escriure sobre un espectacle de circ. També es projectaran exemples que, posteriorment, seran motiu de debat entre tots els assistents.
Els ponents que participaran a la jornada són Adrian Schvarzstein, director de l’espectacle Call me Maria, estrenat al Festival Grec de Barcelona; Jordi Jané, crític de circ en diversos mitjans de comunicació, Leandro Mendoza, artista, membre de la companyia Cíclicus, i Raffaele de Ritis, director d’escena, historiador i crític. Moderarà Cesc Martínez, director de continguts de la revista Zirkòlika.

Durant la Jornada, de caràcter pràctic, es projectaran exemples d’espectacles de circ que es podran comentar amb els artistes i professionals de prestigi que componen la taula de ponents.
La sessió té per objectiu acostar l’art del circ, i se celebrarà a la Sala de premsa del Col·legi de Periodistes de Catalunya, a Barcelona

Dades pràctiques:
PROGRAMA · La lectura circense.

La tècnica del circ. Aparells i disciplines.
Xerrada a càrrec de Leandro Mendoza, artista de la companyia Cíclicus.

L’espai escènic en la creació d’espectacles.
Xerrada a càrrec de Raffaele de Ritis. Historiador, teòric i crític. Ha treballat en molts països com a director escènic, i ha elaborat la posada en pista de circs de la talla del Big Apple Circus, entre molts altres.

Dramatúrgia. L’artista i el seu personatge.
Xerrada a càrrec d’Adrian Schvarzstein, artista, director i creador dels espectacles Circus Kezmer i Call me Maria, entre d’altres.

La crítica circense.
Xerrada a càrrec de Jordi Jané. Crític de circ.

Dia: Dissabte, dia 12 de novembre del 2011.
Hora: De 10 a 18 hores.
Lloc: Sala de premsa del Col·legi de Periodistes de Catalunya Rambla Catalunya, 10, 1er pis. 08007 Barcelona

Per poder-hi assistir, cal formalitzar la inscripció (que té un cost de 50 €; estudiants, 25 €) a través del correu electrònic jornadacirc@gmail.com, o bé trucant al telèfon 933106793.
Les places són limitades (màxim de 30 persones).
Un cop acabi la jornada, es lliurarà un certificat d’assistència, expedit per Zirkòlika, a tots els assistents.

La jornada està organitzada per l’entitat Zirkòlika, un projecte de difusió i comunicació de les Arts del Circ. Zirkòlika edita des de l’any 2004 l’única revista especialitzada en circ, i a més manté un complet i variat portal d’informació per internet (www.zirkolika.com), amb un calendari de festivals, agenda d’espectacles, biblioteca de circ, notícies i reportatges diversos.
Paral·lelament Zirkòlika treballa amb la formació d’especialistes en Circ organitzant aquestes Jornades d’especialització teòriques; incideix en la creació de nous públics amb una activitat cultural educativa per a escoles i instituts (Avui, Circ!) i dóna suport a la creació amb l'organització dels Premis de Circ de Catalunya 2011, que enguany arriben a la segona edició. 

Per a més informació i inscripcions, contacteu amb:
jornadacirc@gmail.com
Tel. 93 310 6793 – 699 388 866.

Enllaços relacionats