Fem Circ! Fem Cultura!

PARC DEL FÒRUM DE BARCELONA
Moll de la Vela, 2 08930 Sant Adrià del Besós
Telf. (+34) 93 356 09 31 •info@apcc.cat

ombra
Ets a: Portada > Notícies del circ > Dissabte arrenca el cicle de Formació de Formadors en circ

Notícies del circ

<< Altres notícies APCC - 27/10/11

Dissabte arrenca el cicle de Formació de Formadors en circ

'Pedagogia de la seguretat en la formació de circ', impartit per Marco Bortoleto donarà el tret de sortida primer dels tres cursos que ha organitzat l'APCC

Dissabte i diumenge, 28 i 29 d'octubre, La Central del Circ · Centre de Creació de Circ de l'Ajuntament de Barcelona acollirà el primer dels tres cursos que formen el segon cicle de Formació de Formadors. Aquest cicle s'adreça a tothom qui es dedica a l’ensenyament de circ, principalment en els àmbits de la descoberta, aprenentatge i coneixement:professors d’escoles de circ juvenils, infantils i preparatòries, talleristes de circ de tots els nivells, docents d’educació física d’educació primària i secundària que utilitzen el circ com a eina educativa, etc.

El cicle arrencarà amb Pedagogia de la seguretat en la formació de circ, que impartirà Marco Bortoleto, doctor en Educació Física, docent de la Universidad de Campinas (Brasil), i coordinador del Grup de Recerca de les Arts Circenses (CIRCUS-FEF-UNICAMPCNPQ) de la mateixa universitat.
Bortoleto ha estat professor d’acrobàcia a l’Escola Rogelio Rivel (2000-2004) i ha impartit cursos a Brasil i Espanya (Escola de Teatre de Lleida, UB, UAB, INEFC).
Aquest curs reflexiona i posa en pràctica la necessitat i la importància de la seguretat en el procés d’aprenentage de disciplines, així com en l’exercici de la professió d’artista de circ. Hi haurà part teòrica i, sobretot, pràctica.

Els mesos de novembre i desembre tindran lloc els dos cursos que tanquen el cicle que, en els dos casos, aniran a càrrec de Patrick Pinchon. Es tracta de Pedagogia i didàctica aplicada al circ (de l’11 al 13 de novembre) i Expressió i posada en escena (del 16 al 18 de desembre).
Patrick Pinchon és artista i professor d’escola materna i elemental, professor habilitat per la Federació Francesa de les escoles de circ amb el BIAC. Té experiència amb alumnes des dels 3
anys fins l’edat adulta, en l’àmbit escolar i extraescolar. Ha estat director pedagògic i animador de l’escola de circ “Cirque en Cavale”. Des de setembre de 2006, ha treballat en diverses escoles a Florència i Valdarno (escola francesa de Florència, la llar d’infants “G. Marconi” a San Giovanni Valdarno, l’escola primària Rimaggio, l’escola intermitja Rignano Arno) i amb diverses associacions (TDS a Grassina Fuoritraccia a San Giovanni Valdarno) Institut de Duchenne a Florència (Escola Nacional d’Educació Física).