Fem Circ! Fem Cultura!

PARC DEL FÒRUM DE BARCELONA
Moll de la Vela, 2 08930 Sant Adrià del Besós
Telf. (+34) 93 356 09 31 •info@apcc.cat

ombra
Ets a: Portada > Notícies del circ > Fira Mediterrània Manresa dedica un espai íntegrament a propostes de circ

Notícies del circ

<< Altres notícies Fires i Festivals

Fira Mediterrània Manresa dedica un espai íntegrament a propostes de circ

La Fira se celebrarà entre el 3 i el 6 de novembre i s’hi podran veure les propostes de Los Galindos, Trifaldó i Lapoet

La Fira Mediterrània Manresa se celebra enguany del 3 al 6 de novembre. Amb un total de 270 activitats, la participació de creadors d’un total de 212 companyies de 24 nacionalitats diferents, i un 60% d’entrades venudes per anticipat, la Fira arrenca amb bon peu.

Enguany hi ha un espai dedicat exclusivament a propostes de circ. Es tracta del Pati del Casino, amb tres espais escènics(2 veles i un escenari a l’aire lliure), on hi actuaran els catalans Los Galindos, Trifaldó i Lapoet, els suïssos Compagnie NicoleMartin, i els francobelgues D’IrqueFien.

En paral·lel a l’activitat artística, la Fira programa el Mediterrània Professional Meeting (MPM), dirigit a professionals i aquest any dedicat a la recerca dels nous models de negoci del sector. Consisteix en seminaris a càrrec de més d’una vintena de ponents, trobades networking, jornades formatives i una Llotja Professional. Destaquen les Jornades Professionals que en aquesta edició s’emmarquen sota el títol “La cultura i el nou cicle econòmic. Bones pràctiques”. Tindran lloc el dijous 3 i el divendres 4 de novembre.

Segons els estudis de percepció i impacte econòmic elaborats per la Universitat de Deusto, la Fundació Universitària del Bages, i el Laboratori de Turisme de la Diputació de Barcelona, per cada euros que les institucions públiques inverteixen en la Fira Mediterrània es genera un negoci en contractació del sector de les arts de 7 euros. Se'n deriven 1.650 contractes entre els artistes de la selecció oficial i els sorgits a partir de la Llotja i altres espais de negoci, que generen un impacte econòmic induït  de 9.926.000 euros. D'aquests prop de 10.000 euros, el 37% prové dels contractes entre companyies i grups de la selecció oficial, i la resta s'originen a través de la llotja i dels altres espais d'intercanvi professional de la Fira. 

Enllaços relacionats