Fem Circ! Fem Cultura!

PARC DEL FÒRUM DE BARCELONA
Moll de la Vela, 2 08930 Sant Adrià del Besós
Telf. (+34) 93 356 09 31 •info@apcc.cat

ombra
Ets a: Portada > Notícies del circ > L’APCC lamenta que el director del Festival Internacional de circ de girona ignori el talent dels artistes catalans

Notícies del circ

<< Altres notícies Circ

L’APCC lamenta que el director del Festival Internacional de circ de girona ignori el talent dels artistes catalans

Des de l’APCC considerem que Genís Matabosch té una concepció del circ que no respecta en absolut l’actualitat del sector

L’Associació de Professionals de Circ de Catalunya (APCC) lamenta les declaracions al diari El Punt Avui del promotor del Festival Internacional de Circ de Girona, Genís Matabosch, en què assegurava que els artistes de circ català no estaven presents en els festivals internacionals. “Aquesta afirmació és completament falsa i ens fa pensar que el senyor Matabosch no coneix la realitat del circ català”, ha afirmat Fabrizio Giannini, president de l’APCC. El circ és una art escènica que inclou moltes disciplines, no només l’acrobàcia, ha recordat Giannini, i que també té diferents línies estètiques, com el circ clàssic o el circ contemporani.

Diverses artistes i companyies de circ membres de l’APCC  estan i han estat programades en festivals internacionals. Per posar només alguns exemples: Joan Ramon Graell amb la companyia Akoreacro o Judith Obach amb Portés de Femmes al Festival CIRCA (Auch, França), Amer i Àfrica a la Biennale International des Arts du Cirque (Marseille, França), les companyies PSIRC o El Lado Oscuro de las Flores a Européennes de Cirques (Toulouse), la Companyia de Circ “eia” al Festival d’Avinyó (França) i a molts d’altres festivals, també al Canadà, Mumusic Circus o Circ Pànic a Chalons sur la rue (França), Leandre al Festival Mime (Londres, Gran Bretanya), etcètera.

A més, les companyies catalanes actuen contínuament a l’estranger, a Amèrica i Àsia, i només cal repassar les gires d’artistes com Joan Català, el pallasso Leandre, o companyies com Animal Religion, Hotel Iocandi, Baró  d’Evel, els projectes del director Leandro Mendoza a Amèrica Llatina i un llarg etcètera.

“Considerem greu que l’organitzador d’un festival com el de Girona, amb un 30% de finançament públic, ignori el teixit artístic del circ català i a més s’atreveixi a fer-ne valoracions” ha afegit Giannini.