Fem Circ! Fem Cultura!

PARC DEL FÒRUM DE BARCELONA
Moll de la Vela, 2 08930 Sant Adrià del Besós
Telf. (+34) 93 356 09 31 •info@apcc.cat

ombra
Ets a: Portada > Notícies del circ > L’Estatut de l’Artista comença a caminar

Notícies del circ

<< Altres notícies Política cultural i educativa

L’Estatut de l’Artista comença a caminar

Des del CONCA es proposa l’elaboració d’un cens de professionals de la cultura per facilitar la seva aplicació

El Congrés dels Diputats ha aprovat fa un mes per unanimitat l'informe de la subcomissió per a l'elaboració d'un Estatut de l'Artista, un document marc amb 75 propostes que donen solució a assumptes reclamats pel sector cultural com l’adaptació del règim d’autònoms o de la seguretat social a les característiques de les persones treballadores de la cultura. Ara, mentre no es desenvolupa l’Estatut de l’Artista, des del CONCA i juntament amb les entitats de professionals del sector com l’APCC s’inicien una sèrie de 9 propostes de cara a avançar en certs aspectes.
 
La primera de les mesures és l’elaboració d’un cens de professionals del sector cultural i la segona la potenciació de la creació d’un sistema de representació sindical del sector cultural. Aquí podeu consultar el total de 9 mesures que proposa el CONCA.

L’informe per a l’elaboració de l’Estatut de l’Artista va ser presentat per la subcomissió posada en marxa a instàncies de Unidos Podemos-En Comú Podem-En Marea, que durant un any i mig ha donat forma a les 50 propostes que prenien com a base el document primer plantejat pel grup de treball d'entitats catalanes i el CONCA (36 mesures), amb l'objectiu de dotar el sector cultural d'un model legislatiu capaç de respondre a les necessitats específiques dels seus treballadors/es.
 
Després d'aquesta aprovació, ara cal donar-li "cos legislatiu" als 75 punts recollits en aquest text, realitzat al costat de 31 representants de col•lectius professionals. Propostes que aborden tres àmbits: fiscalitat, protecció laboral i Seguretat Social i compatibilitat de prestacions públiques amb drets d'autor.

Algunes de les mesures que l’Estatut de l’Artista preveu desenvolupar són que la tributació passi del tipus general (21%) al reduït (10%) i l’adaptació de la llei que regula l’IRPF perquè els artistes i creadors es puguin acollir a l’exempció del 30% contemplada per aquest tipus d’ingressos.