Fem Circ! Fem Cultura!

PARC DEL FÒRUM DE BARCELONA
Moll de la Vela, 2 08930 Sant Adrià del Besós
Telf. (+34) 93 356 09 31 •info@apcc.cat

ombra
Ets a: Portada > Notícies del circ > Els premis Zirkòlika de circ, el 20 de desembre a Barcelona

Notícies del circ

<< Altres notícies Circ - 07/11/11

Els premis Zirkòlika de circ, el 20 de desembre a Barcelona

Els guardons es lliuraran en la gala Nit de Circ, amb un espectacle amb els premiats de la primera edició

Els Premis Zirkòlika, Premis de Circ de Catalunya, es lliuraran en una gran gala el dia 20 de desembre, Nit de Circ, que se celebrarà a l’històric Circ Raluy, a Barcelona.

Els guardons, que van néixer fa un any per reconèixer els millors artistes de circ del moment, es concediran en el marc d’una Nit de Circ que inclourà un espectacle amb els artistes premiats fa un any i també un sopar.

Els premis renoven el jurat, que aquest any estarà format per representants de l’Associació de Professionals de Circ de Catalunya (APCC), La Central del Circ i el Festival de Circ de la Bisbal, entre d’altres

La pallassa Pepa Plana, que l’any passat va aconseguir el Premi del Públic, serà una de les convidades a l’espectacle i actuarà abans de marxar durant dos anys al Cirque du Soleil.

A la carpa del Circ Raluy, instal·lada al Port Vell de Barcelona, se celebrarà la gala de lliurament dels  amb un espectacle de circ que comptarà amb l'actuació d'una selecció dels millors artistes catalans que van ser premiats en la passada edició dels Premis: la pallassa Pepa Plana, que actuarà just abans d’enrolar-se durant 2 anys al Cirque du Soleil, el trio de pallassos Los Excéntricos, que han rebut aquest any el Premi Nacional de Circ, la companyia acrobàtica Daraomai, el malabarista Fernando Pose, i el còmic i director Adrián Schvarzstein. Poden ser nominats tots els espectacles que s’hagin produït o coproduït els dos últims anys i que encara estiguin en situació de ser programats el 2012.

Els premis Zirkòlika de Circ de Catalunya van ser creats fa un any amb l’objectiu de donar notorietat a la creació circense de Catalunya, mitjançant un reconeixement públic i mediàtic que pogués servir de testimoni de la gran qualitat artística que avui en dia tenen els espectacles d’aquest gènere en totes les seves vessants.

La Nit de circ serà un espectacle obert a tot el públic que vulgui assistir i que, a més, votarà un dels premis entre les diferents propostes que han estat nominades aquest any per un jurat d’experts coneixedors del espectacles de circ que avui en dia es fan a Catalunya. Les entrades, que costaran entre els 15 i els 20 euros, ja estan a la venda. Més informació aqui

Membres del Jurat:

-Marcel Barrera, periodista i crític de circ.
- Ley Mendoza, artista i coordinador artístic de La Central del Circ.
- Vicent Llorca, periodista i director de Zirkòlika.
- Ricardo Pardo, tècnic de Cultura i Joventut de l'Ajuntament de Martorell
- Joan Ramon Graell, artista i vice-president de l'APCC.
- Cesc Martínez, director de continguts de la revista Zirkolika.
- Sílvia Duran, de l’Institut Català de les Indústries Culturals (ICIC).
- Lola Casademont, directora de la Fira de Circ al Carrer de la Bisbal

Les categories:

-El premi al millor espectacle de circ de carrer s’atorga al millor espectacle que es realitzi a l’exterior, ja sigui estàtic o itinerant.

-El premi al millor espectacle de circ de sala s’atorga al millor espectacle que es realitzi en un espai tancat amb un aforament limitat.

-El premi al millor espectacle de circ de carpa s’atorga al millor espectacle que es realitzi en un una carpa.

-El premi al millor espectacle de circ còmic s’atorga al millor espectacle de pallassos, mims o excèntrics musicals amb un especial èmfasi en l’aspecte còmic.

-El premi al millor número de circ s’atorga al millor número de circ d’una durada no superior als 20 minuts. Aquest número pot formar part d’un espectacle susceptible de ser premiat en alguna altra categoria.

-El premi a la millor posada en escena d'un espectacle de circ s’atorga a la millor escenografia, vestuari o il·luminació d’un espectacle de circ.

-El premi a la millor música original d'un espectacle de circ s’atorga a la millor música original d’un espectacle de circ.

-El premi al millor director de circ s’atorga al millor director o equip de directors d’un espectacle de circ.

-El premi a la millor iniciativa per a la projecció del circ de Catalunya s’atorga a la millor iniciativa, de qualsevol tipus, que hagi ajudat a la projecció del circ de Catalunya. S’inclouen en aquest premi accions locals i també internacionals, així com activitats que tinguin a veure amb la gestió, la producció o la teoria del circ.

-El premi al millor artista novell s’atorga al primer espectacle d’una companyia en que tots els seus membres han començat recentment la seva vida com a professionals. Aquest premi no té nominacions.

-El premi especial de la gala s’atorga a la millor acció de circ d’entre totes les nominades que obtingui més vots d'entre els assistents a l'acte de lliurament dels premis.

Les llistes de nominats a les 11 categories es faran públics durant el mes de novembre. Els guardonats es coneixeran a l’acte de lliurament dels Premis de Circ de Catalunya 2011.

Enllaços relacionats