Germinant Circ continua fent créixer el circ a les escoles i casals de Sabadell

El projecte Germinant Circ, una iniciativa de formació de formadors/es en arts circenses, que vol emprar el circ i els seus valors com a eina pedagògica per estendre la cultura del circ a Sabadell, arriba enguany a la seva segona fase. Enguany el material de circ del projecte s’ha utilitzat més de 2.500 vegades en diferents centres escolars i altres espais com casals i esplais, i ja s’ha dut a terme un nou curs Germinem Circ a 18 professionals de l’educació de 15 centres diferents de Sabadell.

L’aprenentatge de les tècniques de circ pot esdevenir un instrument per a la cohesió social i una disciplina física i alhora artística, que es pot difondre en espais educatius, de lleure o bé en centres dedicats a la integració social. És per aquest motiu que l’Estruch, Fàbrica de creació, vol fer germinar el circ des de La Vela, la carpa instal•lada permanentment en el pati de l’Estruch i escampar-lo per tota la ciutat.
 

Germinant Circ, que és un projecte liderat per l’Ajuntament de Sabadell, proposa una formació de formadors impartida per l’associació professional Tub d’Assaig i coordinada per Jordi Gaspar, director artístic de La Vela. Els responsables de la formació són Albert Ubach, president de l’Associació Tub d’Assaig i Tub d’Assaig i Rat Serra,  coordinadora i formadora a la Crica.  Ambdós tenen un extensa experiència en activitats d’aquest tipus.
 
Aquesta iniciativa s’adreça a docents, educadors/es de lleure, monitors/es d’esplai, animadors/es i en general tots els col•lectius professionals que vulguin utilitzar el circ com un recurs que afavoreix la cohesió social i el sentiment de pertinença al grup, més enllà dels valors estrictament tècnics i artístics de les diferents disciplines del circ.
 
El taller té com a objectius aprendre els coneixements bàsics de les diferents tècniques i la seguretat que es requereix per portar-les a terme. És a dir, no es pretén formar talleristes de circ professionals, sinó donar eines a formadors/es per utilitzar el circ com a instrument (de cohesió) d’intervenció social. Per tal de poder treure el màxim profit possible d’aquesta formació, es mostra un ampli ventall de fórmules per implementar aquest tallers a grups de diferents edats i condicions.
 
Un cop realitzada la formació, els participants podran disposar dels diferents materials lligats a cada tècnica (maletes pedagògiques itinerants) i també l’assessorament per a poder desenvolupar-lo a la seva entitat o centre de treball.
 
El taller consta de 5 sessions de 4 hores cadascuna  durant el darrer trimestre de l'any . El taller s’ha dut a terme a les instal•lacions de l’Estruch i la inscripció és gratuïta. Els talleristes rebran un certificat d'aprofitament emès per l’Ajuntament de Sabadell.

Aquí teniu més informació sobre el projecte.

El projecte vol donar eines a formadors/es per utilitzar el circ com a instrument d’intervenció social

Compartiu aquesta notícia