La Central del Circ inicia un projecte de creació comunitària al barri del Besòs

El circ estarà present a la primera creació comunitària del programa ART i PART al barri del Besòs, de la mà de La Central del Circ i del Colletivo Terzo Livello, companyia que va guanyar la convocatòria per participar en aquest projecte. Dimecres 23 de gener s'inicia la creació, amb tallers  i intensius per compartir les tècniques i els llenguatges, per després decidir el tema i el format que interessi als veïns i veïnes participants i als artistes acompanyants. Si esteu interessats/des en participar, escriviu a  barri@lacentraldelcirc.cat

La creació artística comunitària té dos objectius paral•lels i interrelacionats: d’una banda la creació artística i, de l’altra, l’enfortiment dels vincles comunitaris. L’objectiu es desplaça de la producció al procés i de l’autoria a la col•laboració. Per tant, és tan important el resultat final com la generació d’un llenguatge i un relat comuns.
Al llarg del procés es treballarà conjuntament amb col•lectius, entitats i artistes arrelats al Besòs per fer, de forma sostenible i coordinada, una recerca en les poètiques del circ i els llenguatges del cos, integrant els coneixements, disciplines artístiques i expertícies existents al barri, amb l’objectiu de viure plegades un procés de creació i mostra d’art col•laboratiu. Per tant, es posarà molta atenció a l'escolta dels interessos, inquietuds, necessitats i complicitats dels actors culturals i comunitaris del Besòs.

Durant els mesos d’octubre a desembre del 2018 s’ha creat un grup motor amb artistes del barri per dissenyar el projecte artístic. En formen part l’Associació Arts Escèniques per a Joves (AAEJ), Besòs Creació amb la coreògrafa Inés Boza, el col•lectiu de teatre de l’oprimit La Dispersa i Colletivo Terzo Livello.



Partenaires i artistes acompanyants:  La Central del Circ, l’Associació Arts Escèniques per a Joves (AAEJ), Besòs Creació amb la coreògrafa Inés Boza, el col•lectiu de teatre de l’oprimit La Dispersa i la companyia de circ Colletivo Terzo Livello.

Artistes emergents: Veïns i veïnes del Besòs


 

El Colletivo Terzo Livello va guanyar la convocatòria per acompanyar el projecte d’Art i Part

Compartiu aquesta notícia