Fem Circ! Fem Cultura!

PARC DEL FÒRUM DE BARCELONA
Moll de la Vela, 2 08930 Sant Adrià del Besós
Telf. (+34) 93 356 09 31 •info@apcc.cat

ombra
Ets a: Portada > Notícies del circ > Circ au carré, nou projecte europeu de circ

Notícies del circ

<< Altres notícies La Central del Circ

Circ au carré, nou projecte europeu de circ

Gregorio Torchia, escollit per aquest projecte i Elena Zanzu i Agustí Margarit, preseleccionats per Circus NextPlatform

Circ au Carré és un nou projecte euroregional, liderat per La Central del Circ (Barcelona, Catalunya) amb la col•laboració de La Grainerie (Toulouse, Occitània), La Verrerie (Alés, Occitània) i el C.IN.E. – Centre d’Investigació Escènica (Sineu, Balears), i amb el suport de l’Euroregió Pirineus Mediterrània en el marc de la Convocatòria de projectes Cultura 2018. Té l’objectiu de crear, transformar i/o consolidar els vincles entre els/les actors/actrius del circ contemporani a l’espai mediterrani (artistes, tècnics/ques o directors/es d’entitats), posant l’accent a la recerca.

En el marc d’aquest projecte es va seleccionar a través d’una convocatòria al juliol quatre companyies emergents de circ contemporani  interessades en realitzar dues setmanes de recerca a un espai situat fora del seu territori de residència i participar en dos tallers d’intercanvi i diàleg amb altres professionals no artistes, a Toulouse a l’octubre 2019 i a Barcelona a l’abril 2020.

Les companyies seleccionades són Atirofijo Circ (Balears), Cirque des Petites Natures (OCC), Gregorio Torchia (CAT) i Salvaje (OCC).

Preselecció Circus Next 2019-2021
D’altra banda, el comitè de selecció per Espanya del projecte Circus Next Platform ha  seleccionat a l’artista Elena Zanzu, resident a Catalunya, amb la seva creació Manipulaciones i el Proyecto Ruido, d’Alvaro Puyana i el català Agustí Margarit. Els altres artistes escollits són Olga (títol provisional) d’OLGA_ Cirq Analogique i Mundo  d’Alice devuelva. Després dels comitès nacionals, el jurat europeu farà la seva selecció el 14 i 15 de novembre.

Enllaços relacionats