Fem Circ! Fem Cultura!

PARC DEL FÒRUM DE BARCELONA
Moll de la Vela, 2 08930 Sant Adrià del Besós
Telf. (+34) 93 356 09 31 •info@apcc.cat

ombra
Ets a: Portada > Notícies del circ > S'aprova la finestreta única de subvencions per a la cultura

Notícies del circ

<< Altres notícies Política cultural i educativa - 11/01/2012

S'aprova la finestreta única de subvencions per a la cultura

La funció de la finestreta única és la difusió, tramitació i resolució de tots els procediments de concessió d'ajuts en matèria cultural

El Govern va aprovar el passat 10 de gener els Estatuts de l'Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural (OSIC), la coneguda com a finestreta única de subvencions de l'àmbit de la cultura. Aquesta oficina centralitzarà els ajuts que fins ara es donaven des de diferents àrees del departament de Cultura i altres entitats públiques.

L'Oficina s'emmarca dins les línies d'actuació del Departament de Cultura següents:
-Millora de l'encaix entre les polítiques culturals i la definició de les línies de subvenció.
-Reordenació de les polítiques de foment cultural.
-Adaptació a les necessitats dels operadors.
-Racionalització d'estructures administratives.
-Simplificació administrativa i documental.
-Optimització dels recursos humans, econòmics i tecnològics disponibles.
-Eficiència en la prestació del servei d'ajuts i subvencions.

Estalvi
La conselleria afirma que l'estalvi serà de 2,1 milions d'euros en gestió. El cost de cada expedient passarà el primer any de 365 euros a 180. L'any 2010 el departament de Cultura va rebre 8.617 sol•licituds de subvencions.

Comissions de valoració públiques
Les comissions de valoració per a les diferents línies d'ajuts tindran 4 ó 5 membres, els noms dels quals seran públics i es donaran a conèixer amb les bases dels ajuts. Un serà un tècnic especialista, un altre un tècnic de l'OSIC sense vot i hi haurà dues persones externes a l'administració, una d'elles proposades pel CoNCA o la Institució de les Lletres Catalanes. En el cas de comissions per a la creació escènica i promoció de les lletres, s'hi afegirà una cinquena persona del CoNCA o de la ILC.

Tramitació electrònica
L'oficina incorporarà la tramitació electrònica i serà una entitat de dret públic sotmesa al dret privat. La naturalesa jurídica de la nova entitat de tramitació de subvencions (entitat de dret públic sotmesa al dret privat), ha de possibilitar l'agilitació de la gestió de les subvencions, atès que d'acord amb l'Estatut de l'Empresa Pública Catalana 2/2002 la nova entitat no requerirà d'intervenció prèvia i estarà dotada de tresoreria pròpia.

Enllaços relacionats