Fem Circ! Fem Cultura!

PARC DEL FÒRUM DE BARCELONA
Moll de la Vela, 2 08930 Sant Adrià del Besós
Telf. (+34) 93 356 09 31 •info@apcc.cat

ombra
Ets a: Portada > Notícies del circ > Jordi Gaspar, nou director artístic del Festival Trapezi Reus

Notícies del circ

<< Altres notícies Fires i Festivals

Jordi Gaspar, nou director artístic del Festival Trapezi Reus

El Consorci del Teatre Fortuny de Reus ratifica la proposta del seu director general, Ferran Madico perquè Gaspar sigui nomenat director artístic de la Fira de Circ de Catalunya

Jordi Gaspar prendrà el relleu en la direcció del Festival Trapezi Reus. El Consorci del Teatre Fortuny de Reus ha considerat que Gaspar pot donar un impuls decidit a l'hora de marcar la nova etapa de la Fira de Circ de Catalunya, amb una nova mirada sobre el món del circ, els seus agents i les noves propostes artístiques. Ha valorat la seva formació nacional i internacional en prestigioses escoles de circ, la seva dilatada trajectòria professional, així com la seva voluntat de risc i la seva mirada atenta a les disciplines de circ més contemporànies així com a la tradició i al circ en carpa.

Jordi Gaspar ha estat codirector artístic del festival Trapezi de Vilanova i la Geltrú en l'edició de 2011, juntament amb Johnny Torres. També ha estat convidat com a especialista a la realització del diccionari de circ del Termcat, actualment en el•laboració.

Ex membre de la companyia Circo de la Sombra, també va participar a "Llits" (TNC) i al Circ Cric, entre d’altres projectes. Gaspar ha treballat com a resident en creació al Theater op the Markt, a Neerpelt (Bèlgica), al Centre National des Arts de la Rue, a Sotteville-lès-Rouen (França), al Theatre de La Garonne La Granerie de Toulouse (França), al CREA a Saint Georges-de-Didonne (França), La Vela de Vilanova i la Geltrú, Ca l’Estruch de Sabadell, i a les escoles de circ de Ginebra, Torino i Madrid.

A més disposa una sòlida formació en circ, assolida a partir dels seus estudis a l’Escola de circ de Le Lido de Toulouse (formació de teatre, acrobàcia i dansa amb especialització de presentació escènica amb la disciplina de malabars); l’Escola de circ Teathre-Circule de Ginebra (formació de teatre, dansa i acrobàcia amb especialització de portor d'acrobàcia aèrea i bàscula) i l’Escola de circ Rogelio Rivel de Barcelona (formació base en diferents disciplines de les arts del circ. Especialització de trapezi volant i portor).