Fem Circ! Fem Cultura!

PARC DEL FÒRUM DE BARCELONA
Moll de la Vela, 2 08930 Sant Adrià del Besós
Telf. (+34) 93 356 09 31 •info@apcc.cat

ombra
Ets a: Portada > Notícies del circ > L'INAEM publica el Plan General del Circo (PGC)

Notícies del circ

<< Altres notícies Sector - 02/02/2012

L'INAEM publica el Plan General del Circo (PGC)

L'APCC ha participat en la diagnosi del PGC, juntament amb altres entitats i professionals catalans

El Ministeri de Cultura, a través de l‟Instituto de Cultura de las Artes Escénicas y la Música (INAEM) ha promogut i coordinat l'elaboració d'un Plan General del Circo (d'ara endavant, PGC) a instàncies del sector i en resposta a determinades recomanacions institucionals.
L‟INAEM va engegar el febrer de 2011 un procés per elaborar un PGC que va comptar amb una àmplia participació del sector sobretot en la fase d'anàlisi i diagnòstic, per tal d‟identificar les mesures i actuacions necessàries per aconseguir una millora del circ i del seu funcionament en el context estatal i internacional.

L‟APCC ha estat present en aquest procés a través de la seva participació en les Jornades d'Experts, els dies 17 i 18 de maig de 2011 a la seu de l‟INAEM. En aquestes Jornades, i amb base en el document abans citat, es van debatre en profunditat els problemes del mateix, així com les possibles línies d'actuació.

El resultat de tot aquest procés col·lectiu de reflexió va ser la base de la proposta del PGC que, els dies 7 i 8 de novembre de 2011, es va consensuar amb el sector i les Administracions Públiques en el marc del Fòrum Estatal del Circ, on l‟APCC també va estar convocada a participar-hi.

El mes de desembre es va publicar el Plan General del Circo, consultable des del web de l‟INAEM, on es recull l‟anàlisi del sector, els objectius estratègics del PGC, les mesures i accions a posar en marxa, així com els mecanismes per fer-ne el seguiment i control.
En total, en l‟elaboració de la diagnosi de l‟estat del circ prèvia a aquest PGC, hi ha participat 81 experts entre els quals hi ha representants d‟associacions de circ autonòmiques (APCC, Asociación de Circo de Andalucía i Associació de Professionals de Circ de la comunitat Valenciana), així com projectes des d‟on treballen diversos socis de l‟APCC (Circ Cric, Ateneu Popular de 9Barris, Circo Italiano, Zirkòlika, Circ Bover o Escarlata Circus).

Enllaços relacionats