Fem Circ! Fem Cultura!

PARC DEL FÒRUM DE BARCELONA
Moll de la Vela, 2 08930 Sant Adrià del Besós
Telf. (+34) 93 356 09 31 •info@apcc.cat

ombra
Ets a: Portada > Notícies del circ > 'Tindrem més circ que mai, tot i que desaparegui Trapezi'

Notícies del circ

<< Altres notícies Fires i Festivals

'Tindrem més circ que mai, tot i que desaparegui Trapezi'

El govern de Vilanova suprimeix els festivals Trapezi i FIMPT i els incorporarà a la programació estable d'arts escèniques. La regidoria vol portar una escola de formació de dansa a Masia Nova i anuncia la fi de La Vela

El govern de Vilanova suprimeix els festivals Trapezi i FIMPT i els incorporarà a la programació estable d'arts escèniques aquest any. La regidora de Cultura de Vilanova i la Geltrú, Marijó Riba, explica en una entrevista que malgrat la pèrdua dels dos festivals es continuarà programant circ i música tradicional a la ciutat. Conseqüentment, Vilanova i la Geltrú també perdrà el Centre d'Interpretació de La Vela.

La regidora de Cultura, Marijó Riba, ha manifestat aquesta setmana en una roda de premsa que "per seguir les línies marcades tant en el nostre programa electoral com en el Pla d'Acció Municipal (PAM), i donada la situació econòmica actual, el pressupost per al 2012 prioritzarà totes aquelles actuacions culturals que han estat en precari durant molts anys, a la vegada que apostarà per marcar una temporada estable que abasti 9 mesos, enlloc dels 6 que hi havia fins ara." Per Marijó Riba és important que una ciutat amb les característiques de Vilanova i la Geltrú i amb els equipaments dels que disposa pugui programar temporades senceres.

L'alcaldessa de la ciutat, Neus Lloveras, ha volgut agrair públicament l'esforç que s'ha fet des de la Regidoria de Cultura a l'hora de presentar uns pressupostos tan ajustats sense descuidar l'oferta cultural per a la ciutadania. "Tots som conscients de la situació en què ens trobem, però aquest pressupost garanteix un alt nivell en la programació cultural a la ciutat."

En aquest sentit, la decisió de prescindir d'algunes coses bàsicament 've donada per la complicada situació financera i no pel fet de discriminar-ne positivament d'altres', segons el govern. Les prioritats i les discriminacions positives donen compliment a les propostes del programa de Govern, en canvi, algunes de les decisions 'més traumàtiques són conseqüència directa de la situació financera actual i que comporta una bona dosi d'incertesa a curt termini, circumstància que s'ha tingut ben present a l'hora d'elaborar el pressupost per al 2012', apunten des de l'Ajuntaemnt: "No es pot parlar de pressupost continuista en cap aspecte sinó d'un pressupost que reflecteix una clara voluntat d'exercir l'obligació de fer política cultural. Des d'aquesta perspectiva s'argumenten les decisions preses", s'afegeix.

María García | Trapezi 2011. Cian Roman

María García | Trapezi 2011. Cian Roman