Fem Circ! Fem Cultura!

PARC DEL FÒRUM DE BARCELONA
Moll de la Vela, 2 08930 Sant Adrià del Besós
Telf. (+34) 93 356 09 31 •info@apcc.cat

ombra
Ets a: Portada > Notícies del circ > Presentació de La Central del Circ

Notícies del circ

<< Altres notícies 25/07/2008

Presentació de La Central del Circ

 

 

El passat 24 de juliol, al parc del Fòrum, l’alcalde de Barcelona, Jordi Hereu; el conseller de Cultura, Joan Manuel Tresserras; i Jordi Juanet “Boni”, president de l’APCC -Associació de Professionals del Circ de Catalunya-, presentaren la carpa que acull provisionalment La Central del Circ, l’Espai de Creació destinat al circ, gestionat per l’APCC, impulsat per l’Ajuntament de Barcelona, i que compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya. A l’acte també hi van assistir el delegat de Cultura, Jordi Martí, i l’arquitecte Xavier Ruscalleda, de XXM Arquitectes, responsable del projecte de rehabilitació de l’espai definitiu.

La Central del Circ és un espai d’entrenament, assaig, creació, formació continuada i investigació adreçat a professionals de circ, tant artistes individuals com companyies.

Inclòs en el programa Fàbriques per a la Creació impulsat per l’Ajuntament de Barcelona, La Central del Circ permet que els artistes de circ s’entrenin, es formin, assagin i creïn els seus espectacles. Com a plataforma per a artistes i companyies emergents, fomenta la professionalització dels artistes i la interrelació de les disciplines circenses.

La Central es desenvolupa en dues fases principals: l’espai provisional, una carpa al recinte del Fòrum, que funcionarà mentre paral·lelament es realitzen les obres de l’espai definitiu, un recinte tancat de 2.800 m2 ubicat sota la placa fotovoltaica del Fòrum que començarà a funcionar a partir del 2010.

Per a més informació sobre La Central del Circ: www.lacentraldelcirc.cat