Fem Circ! Fem Cultura!

PARC DEL FÒRUM DE BARCELONA
Moll de la Vela, 2 08930 Sant Adrià del Besós
Telf. (+34) 93 356 09 31 •info@apcc.cat

ombra
Ets a: Portada > Notícies del circ > La Cia Passabarret posa en marxa una carpa de circ per fer espectacles i tallers

Notícies del circ

<< Altres notícies Circ - 23/02/2012

La Cia Passabarret posa en marxa una carpa de circ per fer espectacles i tallers

Diari de Tarragona: 03/02/2012

Valls tindrà durant cinc mesos a l’any un espai per representacions de circ. La iniciativa, de la companyia Cia. Passabarret, és pionera a Tarragona, i consisteix a instal·lar una carpa als jardins de Casa Fèlix, on s’oferirà una programació estable que va començar el 4 de febrer de la mà de la Cia. Albert Vinyes.

L’aforament és de 200 localitats en una carpa de 15 metres i s'oferiran actuacions tots els caps de setmana en horari de tarda. «Tot és molt nou per nosaltres”, explica David Sancho, membre de la companyia. «El febrer estarem en fase experimental. però no descartem oferir més endavant matinals de circ i pallassos o fins i tot tallers dirigits».

Tots els espectacles aniran dirigits a un públic familiar, que és el tipus de públic a qui sempre s’ha dirigit artísticament la companyia. «El circ és el gènere artístic més ampli quant a preferències del públic, i que agrada tant a nens com als seus pares, incloent-hi un públic jove que cada vegada creix més», afegeix Sancho.

La carpa de Valls no acollirà només els espectacles propis de la companyia Cia. Passabarret, sinó que programarà actuacions de diferents artistes professionals del món del circ amb les seves modalitats.

Oberta
«Ens agradaria potenciar l’oferta d’artistes de la província, que en són molts i aquí poden trobar un espai per rodar els seus espectacles, però també tindrem artistes de fora», diu Sancho.
Els mesos de maig i juny, les instal·lacions podran ser visitades pels centres educatius de Tarragona. Fins al moment, ja s’han apuntat una desena d’escoles. Els escolars que visitin la carpa podran participar en diferents tallers d’aprenentatge de circ i conèixer de prop la vida dels artistes. Jocs d’equilibris, psicomotricitat, malabars i altres tècniques circenses es podran posar a prova durant el transcurs de la visita, que es clourà amb un espectacle a càrrec de la companyia.