Fem Circ! Fem Cultura!

PARC DEL FÒRUM DE BARCELONA
Moll de la Vela, 2 08930 Sant Adrià del Besós
Telf. (+34) 93 356 09 31 •info@apcc.cat

ombra
Ets a: Portada > Notícies del circ > TOT, el 3r Festival de Titelles i de Teatre d’Objectes de Barcelona torna al Poble Espanyol del 16 al 25 de març

Notícies del circ

<< Altres notícies Fires i Festivals - 07/03/12

TOT, el 3r Festival de Titelles i de Teatre d’Objectes de Barcelona torna al Poble Espanyol del 16 al 25 de març

Els socis de l'APCC podran gaudir de diferents descomptes i participar en el sorteig de 4 entrades dobles per veure l'espectacle de la clown Hilary Chaplain

La tercera edició del TOT Festival de Titelles i de Teatre d’Objectes de Barcelona arriba del 16 al 25 de març a espais, places i carrers del Poble Espanyol de Montjuïc. I ho fa amb un cartell més ambiciós encara que en les darreres edicions: 22 propostes en total provinents de Polònia, Itàlia, EUA, Escòcia, Catalunya i diverses comunitats autònomes de l’estat.

A més, es reorganitza en cicles i programa espectacles de carrer, projecció de curts d’animació i videoclips que tenen com a fil argumental els titelles i la música, sessions DJ de nit, tallers, debats i funcions per escoles.

Seran 10 dies d’intensa programació, sota la direcció artística de Jacques Trudeau, oberta a públic familiar i adult que té com a nexe comú el llenguatge escènic innovador, no exclusivament textual, i l’ús de recursos físics, objectes i titelles en la seva representació.

Dins la programació oficial destaca la presència de Hilary Chaplain, una de les més reconegudes professionals de la comèdia física als Estats Units, que visitarà el festival amb el seu nou muntatge Una vida en el seu dia (A life in her day), els dies 18 i 22 de març.
Chaplain també oferirà, dins la secció professional del TOT Festival, un un taller sobre la comèdia física del 19 al 23 de març. En els dos casos, els socis de l'APCC podran guadir de diferents descomptes. A més, podran participar en el sorteig de quatre entrades dobles per veure l'espectacle de Chaplain dijous 22 de març a les 21h.

El TOT Festival té lloc al voltant del Dia Internacional del Titella (21 de març) i cada any inclou una jornada oberta als ciutadans fora del recinte del Poble Espanyol. Així, el diumenge 18 de març en què, després d’una Rua amb titelles gegants, xanques i música, el reconegut titellaire Joan Baixas –a petició d’UNIMA- llegirà el Manifest del Dia Internacional.

Un festival també per a professionals
Els diumenges al matí, es farà un taller per a famílies, participatiu i familiar, en el qual tots els inscrits faran conjuntament titelles gegants, amb caixes de cartró i diversos materials reciclats, titelles que després desfilaran tant a l’inici com a la cloenda del festival. A més d’aquest taller, TOT contempla un espai de trobada per a professionals del món del titella i del teatre que posarà en contacte programadors i creadors en un ambient distès. Aquest espai acollirà a més quatre debats d’interès. Per la seva banda, Hilary Chaplain oferirà també als professionals un taller sobre la comèdia física.

Un gènere amb tradició al Poble Espanyol. Un festival únic!
Actualment, el Festival de Titelles i Teatre d’Objectes de Barcelona és la única proposta especialitzada en aquest gènere al nostre país. El fet que l’aculli i l’organitzi el Poble Espanyol ve donat per la tradició que aquest recinte té ja des de 1999 amb la Concentració de Titelles del Poble Espanyol, per la qual van arribar a passar més de 70 companyies d’arreu i prop de 15.000 famílies. TOT va néixer ara fa tres anys amb la voluntat de ser una festival transversal pel que fa a llenguatges artístics i per un públic heterogeni. Amb una mirada atenta al conjunt de la creació contemporània, en el moment actual de convergència digital, el món dels titelles i del teatre físic i d’objectes ha de replantejar les seves oportunitats i obrir-se a diversos espectadors.