Estat d’Emergència acaba la seva gira en el marc del Pla d’Impuls del Circ

La Producció Nacional de Circ “Estat d’emergència” acaba aquest mes de maig la seva gira enmarcada en el Pla d’Impuls del Circ 2019-2022. Aquest cap de setmana l’espectacle dirigit per Joan Ramon Graell visitarà Tortosa, Viladecans i Girona, abans de formar part de la programació del 25è Festival Trapezi a Reus. L’últim passi dins de la gira serà a Santa Coloma de Gramenet, el pròxim 22 de maig.

Després de la seva estrena al Festival Grec del 2020, la Producció Nacional de Circ haurà fet en total una gira per 15 teatres catalans, a més del Teatro Circo Price a Madrid i el Teatre Principal de Palma (Mallorca).

Una de les mesures del Pla d’Impuls del Circ 2019-2022
La Producció Nacional de Circ és una de les 11 mesures del Pla d’Impuls del Circ 2019-2022, una iniciativa del Departament de Cultura i de l’Associació de Professionals de Circ de Catalunya.

“Estat d’emergència” és un espectacle pensat per mostrar-nos, a través del circ, com veuen el món i com s’enfronten als problemes d’un planeta a punt de col·lapsar-se els i les joves artistes d’avui, i que ha acabat creant-se... en plena emergència sanitària. No ha estat fàcil, però en circumstàncies difícils i molt poc habituals, Estat d’Emergència s’ha convertit en una realitat. De fet, la pandèmia ha acabat afegint-se a la llarga llista de crisis a les quals s’enfronten també els i les artistes: des del col·lapse ecològic fins a l’auge del feixisme o la crisi de l’habitatge”.
L’objectiu de la PNC és el de visibilitzar, compartir i apropar el circ a públics més amplis una peça de gran format escènic. La creació ha compta amb el suport de La Vela de l’Estruch de l’Ajuntament de Sabadell i la complicitat dels grans equipaments escènics municipals de Catalunya.

#MésCirc
El Departament de Cultura i l’APCC han acordat que totes les mesures del Pla s’identifiquin amb un logotip i l’etiqueta #MésCirc, que compartiran tots els agents que participen en la iniciativa. L’etiqueta, que resumeix el concepte “Necessitem més circ”, permetrà que tots els destinataris del Pla –la ciutadania, els  i les artistes, els i les professionals, els mitjans de comunicació, les escoles de formació en circ, els programadors/es d’arts escèniques, els espais escènics catalans i d’arreu i les empreses, entre altres– reconeguin l’acció col·lectiva de totes les entitats i administracions que participen del Pla d’Impuls del Circ.

Pla d’Impuls al Circ
El Pla d’Impuls al Circ consta d’onze mesures finançades pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, amb aportacions específiques de l’Ajuntament de Barcelona i l’Institut Ramon Llull. Compta amb la col·laboració del Centre de les Arts del Circ Rogelio Rivel, L’Ateneu Popular 9Barris, La Central del Circ, La Vela de L’Estruch, la Xarxa d’Espais de Circ de Catalunya (XECC) i Nilak, i la participació de diversos municipis, entitats i equipaments de Catalunya. El Pla d’Impuls del Circ té com a objectiu principal crear un escenari d’oportunitats per a la promoció i difusió del circ en la vida cultural, social i econòmica del país i més enllà de les nostres fronteres.

Aquest cap de setmana viatjarà a Tortesa, Viladecans i Girona, abans d’arribar a Reus a Fira Trapezi

Compartiu aquesta notícia