La Producció Nacional de Circ finalitza la seva gira per Catalunya

Un total de 4.260 persones han pogut gaudir de l'espectacle "Estat d'emergència", la Producció Nacional de Circ,al llarg de les 22 funcions durant la seva gira, de les quals quinze corresponen ateatres de Catalunya, quatre al Grec Festival de Barcelona, una a Palma de Mallorca i dues funcions al Teatro Circo Price de Madrid, on es va poder oferir l’espectacle a 360º. La Producció Nacional de Circ és una de les mesures del Pla d'Impuls del Circ 2019-2022, una iniciativa del Departament de Cultura i de l'Associació de Professionals de Circ de Catalunya.

Cal destacar que aquestes dades han estat possibles malgrat les restriccions d'aforament i confinaments marcats per l'administració arran de la COVID-19, i que en cap cas s'ha anul·lat cap funció, només es van donar dos ajornaments el passat mes de novembre.

Durant la seva gira l'espectacle ha estat acompanyat d'un programa de creació i dinamització de públics per afavorir l'accés al circ i sensibilitzar la població amb aquesta art escènica menys programadda als grans teatres municipals. En total s’han realitzat 33 activitats presencials, i han pogut participar-hi 2.303 persones. Les accions de públics presencials dissenyades són:

    Anatomia d’un fragment: presentació de fragments de l’obra i de les disciplines dels artistes per apropar-nos a l’univers d’Estat d’Emergència. Adaptable a qualsevol mena de públics: escoles, instituts, col·lectius amb diversitat funcional, etc.
    Tallers de circ: Sessions d’una hora en què s’ensenyaven exercicis de circ molt bàsics i després es feia una petita exhibició i un breu col·loqui sobre l’obra.
    Postfunció: en acabar la funció es passava el vídeo de creació en confinament i, en algunes ocasions, s’obria un col·loqui amb el director i els artistes de la companyia.

A més, els continguts en línia que ha ofert la PNC han estat:

    La física i el circ: una proposta per explicar diversos conceptes de física com l’energia, les forces, la velocitat, el moviment, etc. a través d’escenes de l’espectacle Estat d’Emergència en un vídeo de 20 min de durada.
    La filosofia i el circ: 4 podcasts en què s’analitza el contingut conceptual i filosòfic de l’espectacle Estat d’emergència de la mà de tres experts en filosofia.
    Les píndoles formatives: vídeos breus en què s’explicaven exercicis circenses de forma didàctica i divertida per tal que els nens i les nenes poguessin posar a prova les seves habilitats circenses a casa seva durant el confinament
    Xarxes socials actives: quiz en línia amb preguntes sobre el circ, presentacions dels artistes per crear afinitat amb el públic, curiositats de la companyia, reflexions sobre l’espectacle, felicitacions de Nadal, etc.

En paral·lel s’han dissenyat activitats virtuals que s’han distribuït a través de YouTube, Ivoox, Spotify i Instagram. Aquests continguts romandran a les xarxes i, per tant, serà un material de futures consultes i noves possibilitats de treball.

En total entre els participants de les activitats presencials i les visualitzacions dels continguts en línia, les accions de públics han comptat amb 4.935 usuaris i usuàries.

Estat d’emergència ha estat guardonat amb el premi de “millor companyia emergent” als Premis Zirkòlika. Un dels objectius de la  Producció Nacional de Catalunya era donar una oportunitat laboral a joves artistes emergents que, en molts casos, ha estat la seva primera experiència laboral.

El Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i el Grec Festival de Barcelona han coproduït aquesta primera Producció Nacional de Circ, que compta amb el suport de La Vela de l’Estruch de l’Ajuntament de Sabadell i la complicitat dels grans equipaments escènics munici­pals de Catalunya. A partir d’ara, l’espectacle Estat d’Emergència, continuarà amb les seves funcions a la resta d’Espanya i l’estranger de la mà de la productora La Persiana. De moment ja tenen contractades actuacions al Festival TAC de Valladolid (9 i 10 de juliol de 2021), al Teatre Auditori de Cuenca (11 desembre de 2021) i ha estat admesa al catàleg de Circuito a Escena de La Red Española de Teatros, Auditorios, Circuitos y Festivales de Titularidad Pública.

La Producció Nacional de Circ, una mesura del Pla d’Impuls del Circ

El Pla d’Impuls del Circ 2019-2022 és una iniciativa del Departament de Cultura i l’Associació de Professionals del Circ de Catalunya (APCC). El Pla consta d’onze mesures finançades pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, amb aportacions específiques de l’Ajuntament de Barcelona i l’Institut Ramon Llull. Compta amb la col·laboració del Centre de les Arts del Circ Rogelio Rivel, L’Ateneu Popular 9Barris, La Central del Circ, La Vela de L’Estruch, la Xarxa d’Espais de Circ de Catalunya (XECC) i Nilak, i la participació de diversos municipis, entitats i equipaments de Catalunya. El Pla d’Impuls del Circ té com a objectiu principal crear un escenari d’oportunitats per a la promoció i difusió del circ en la vida cultural, social i econòmica del país i més enllà de les nostres fronteres.

Les accions de públics d' "Estat d'emergència" han comptat amb 4.935 usuaris i usuàries

Compartiu aquesta notícia