Fem Circ! Fem Cultura!

PARC DEL FÒRUM DE BARCELONA
Moll de la Vela, 2 08930 Sant Adrià del Besós
Telf. (+34) 93 356 09 31 •info@apcc.cat

ombra
Ets a: Portada > Notícies del circ > L’APCC, a la Jornada ‘Les arts de carrer en temps de crisi’ convocada per FiraTàrrega

Notícies del circ

<< Altres notícies APCC - 05/04/2012

L’APCC, a la Jornada ‘Les arts de carrer en temps de crisi’ convocada per FiraTàrrega

El president de l’entitat, Joan Ramon Graell, participarà en la taula de ‘Producció i exhibició de les Arts de Carrer

La jornada «Les arts de carrer en temps de crisi» tindrà lloc a Tàrrega el 24 d’abril i hi participaran professionals que representaran el diferents agents del sector: les companyies, les distribuïdores, les institucions, els festivals, els programadors d’ajuntaments, els periodistes especialitzats, les entitats que ofereixen formació i les associacions professionals.

La jornada, que tindrà lloc el 24 d’abril a la ciutat de Tàrrega, vol ser una trobada de reflexió i debat entre experts professionals que treballen al sector i que busquen fórmules i proposen alternatives per fer-lo avançar. L’objectiu és veure quina cabuda té i pot tenir el discurs artístic en l’espai públic de casa nostra, com es pot prestigiar i, sobretot, què es pot fer des del món de l’educació, la comunicació o la política perquè es valori un sector que, malgrat les adversitats, és el que té més possibilitats de mercat internacional.
L’acte s’estructurarà al voltant de quatre taules de debat. Una sobre comunicació i màrqueting aplicats a les arts de carrer; una altra que tractarà sobre la qualitat i la innovació artístiques; una tercera sobre la producció i l’exhibició; i la quarta sobre polítiques culturals i cohesió del sector. La jornada es clourà amb una taula de conclusions que recollirà les aportacions dels experts en les sessions.

L’APCC estarà present en la tercera taula, que porta per nom 'PRODUCCIÓ I EXHIBICIO DE LES ARTS DE CARRER', amb la participació del president de l’entitat, Joan Ramon Graell Gabriel.

Sota la premissa que actualment les companyies que es dediquen a les arts de carrer són els artistes catalans que més treballen a l’estranger, FiraTàrrega enceta amb aquesta Jornada un debat sectorial amb els experts i els professionals que coneixen aquest tema perquè hi treballen dia a dia. La intenció és veure com afecta el moment actual de crisi a un sector que va ser pioner internacionalment a principi dels vuitanta (amb l’eclosió de companyies com Fura dels Baus, Comediants...) que després va patir una davallada i que a l’actualitat veu néixer nous talents que poden donar un nou impuls al sector però que sovint no compten amb els suports ni amb les estructures més idonis perquè això sigui possible.
 

Enllaços relacionats